Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Videanu: Ministrii PD nu vor parasi Cabinetul Tariceanu

Presedintele executiv al Partidului Democrat, Adriean Videanu, a dat asigurari, vineri, intr-o conferinta de presa, ca ministrii PD nu vor parasi Cabinetul Tariceanu si ca formatiunea democrata nu are nici un "plan secret" de declansare a alegerilor anticipate.
Videanu a precizat ca PD are o agenda politica stabilita in comun cu partenerii de guvernare, care prevede ca obiective pe termen scurt: schimbarea din functie a presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor, modificarea legilor administratiei publice locale si urgentarea masurilor pentru indeplinirea angajamentelor pentru aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.
El a admis ca sint si aspecte de natura logistica, organizationala si de comunicare eficienta in cadrul coalitiei majoritare care trebuie imbunatatite, dar a sustinut ca aceste elemente nu indreptatesc pe nimeni sa speculeze ca PD ar avea "scenarii ascunse".
Intrebat daca PD are vreun scenariu public, Videanu a precizat ca aceste este protocolul semnat in luna august de liderii partidelor din coalitia aflata la guvernare care prevede ca, daca obiectivele inscrise in acest document nu sint indeplinite, vor fi organizate alegeri anticipate.
Referindu-se la depasirea termenului de 15 septembrie inscris in acel protocol pentru schimbarea presedintilor Camerelor Parlamentului, presedintele executiv al PD a apreciat ca partidele din coalitie nu se pot lamenta, ci trebuie sa se concentreze pe solutii pentru indeplinirea obiectivelor propuse.
"Trebuie sa ne mobilizam sa ne constituim majoritatea, care pe exista pe hirtie si trebuie sa existe si faptic", a adaugat Videanu.
El a precizat ca vor fi sanctionati toti parlamentarii PD care au absentat, joi, de la sedinta Camerei Deputatilor, in care s-a decis, cu votul majoritar al PSD si PRM, ca modificarile la Regulamentul Camerei sa fie trimise la Comisia juridica pentru avizare. Videanu a mai spus ca banuieste ca aceeasi masura va fi luata de toate partidele din coalitie fata de parlamentarii lor care au lipsit de la sedinta Camerei.
Presedintele executiv al PD a precizat ca, practic, sanctiunea fata de parlamentarii democrati care au absentat va consta in neinscrierea lor pe liste la viitoarele alegeri parlamentare.
Camera Deputatilor a decis, joi, in ciuda protestelor coalitiei majoritare, ca modificarile la Regulamentul Camerei sa fie trimise la Comisia juridica pentru avizare. Propunerea de retrimitere la comisie a apartinut reprezentantilor PSD, sustinuti de cei ai PRM, care au considerat ca trebuie verificata constitutionalitatea unor texte din proiectul de modificare a Regulamentului.
Deputatul Ioan Oltean (PD) a declarat, agentiei MEDIAFAX, ca votul din sala de sedinte a fost generat de "proasta mobilizare" a coalitiei. Oltean a fost unul dintre deputatii care a intirziat la sedinta Camerei Deputatilor.
Presedintele PD, Emil Boc, a declarat, joi, referindu-se la la votul din Camera Deputatilor privind retrimiterea la Comisia juridica a raportului privind modificarile la Regulament, ca gestul PSD si PRM nu scuza absenta de la dezbateri a unor parlamentari ai Aliantei D.A. "Activitatea parlamentarilor PD este contabilizata. Cei care au o combinatie nefericita intre absente si initiative legislative lipsa nu se vor mai regasi pe viitoarele liste electorale", a avertizat Boc.
Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat, joi, ca deputatii liberali care au absentat de la sedinta in care s-a decis retrimiterea la Comisia juridica a raportului privind modificarile la Regulament vor fi sanctionati. Tariceanu a mai spus ca prezenta la sedintele plenului va fi inclusa in criteriile de performanta in functie de care se va stabili daca actualii parlamentari liberali vor mai figura pe listele electorale de la urmatoarele alegeri.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii