Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Victorie cu emotii

Partida retur dintre HC Dunarea Braila si HC Selmont Baia Mare, fosta CSM, s-a desfasurat dupa acelasi scenariu ca si in tur. Baimarencele au preluat initiativa in minutul 7, cind au marcat pentru 2-1, prin Buceschi, si apoi au reusit sa-si creeze si sa-si pastreze un avantaj de 3, apoi de 4 goluri, pina la finalul primei reprize.
In aceasta parte a meciului, Alexandrina Soare a incercat mai multe scheme de joc insa nici faza de aparare si nici cea de atac nu au functionat asa cum si-ar fi dorit. Iar jocul slab al gazdelor a fost speculat de baimarence, acestea reusind sa marcheze aproape la fiecare atac, ajutate si de evolutia mai putin inspirata a celor doi portari braileni.
Daca Selmont nu a ratat prea mult in aceasta parte a meciului, nu acelasi lucru se poate spune si despre gazde. Ele au irosit o aruncare de la 7 metri, prin Patru, in minutul 14, pe contraatac Radovici a nimerit bara, in minutul 19, iar Tomuleanu a ratat de pe semicerc cu 4 minute inainte de finalul primei parti.
Astfel, la pauza Selmont, la care s-a remarcat cvartetul Maria Geiger, Magdalena Kengyel, Carmen Buceschi si Camelia Balint, conducea cu 11 - 7.

Interventia ferma a antrenoarei Alexandrina Soare a avut efectele scontate

Pauza a fost de bun augur pentru HC Dunarea. Ce le-a spus la cabine Alexandrina Soare elevelor sale nu a aflat nimeni insa cert este ca a avut efect. Jucatoarele brailene nu au mai incercat sa joace pe cont propriu, ci au devenit o echipa, apararea a inceput sa functioneze la parametrii obisnuiti, iar Gabriela Vasile a avut interventii foarte importante, ea reusind sa pareze mingi extrem de dificile.
In aceste conditii, gazdele au pornit cursa de urmarire si, de la 10-16 in minutul 40, au reusit sa egaleze opt minute mai tirziu, in urma unei aruncari de la 7 metri, transformata de Marinela Patru. Tot Patru si-a adus echipa in avantaj la faza urmatoare, iar Tomuleanu si Radovici au marit la trei puncte avantajul gazdelor.
Baimarencele au mai sperat in minutele 57 si 58 in obtinerea unei remize, cind Balint a marcat de doua ori consecutiv si a adus formatia vizitatoare la doar un gol diferenta insa cea mai buna jucatoare a gazdelor, Marinela Patru, a reusit la rindul ei o dubla si astfel HC Dunarea s-a impus cu 22-19, o victorie care o urca un loc in clasament, pe al saptelea, pozitie ocupata pina la aceasta etapa de catre Astral Posta Cilnau.
"In repriza intii nu stiu ce au avut fetele. Nu au jucat deloc ceea ce am pregatit, fiecare a vrut sa faca doar ce a gindit ea. La pauza am analizat repede ce am gresit si totul a reintrat in normal. Eu cred ca pe undeva ele au avut si emotii, dar totodata pot spune ca au fost si in scadere de forma pentru ca acest campionat, asa cum am mai spus, s-a prelungit nejustificat de mult, iar pauzele lungi scot pur si simplu din forma jucatoarele.
Mi-a placut evolutia Gabrielei Vasile in a doua parte a meciului. Handbalistele brailene au demonstrat inca o data ca atunci se mobilizeaza asa cum trebuie reusesc sa-si realizeze obiectivul" declara, la finalul partidei, antrenoarea Alexandrina Soare.
Pentru HC Dunarea au marcat Marinela Patru 13, Irina Tomuleanu 4, Irina Radovici 4, Liliana Craciun, iar pentru Selmont, Camelia Balint 6, Magdalena Kengyel 5, Maria Geiger 4, Carmen Buceschi 3, Violeta Hentiu.

Handbalistele noastre s-au straduit si au realizat obiectivul si pentru asta le felicit si le multumesc"
* declara la finalul partidei Ionel Antihi

Presedintele Consiliului de administratie al HC Dunarea a anticipat ca va fi un meci dificil prin prisma faptului ca disputa urma sa se dea intre doua vecine de clasament si, implicit, echipe de valoare apropiata. Ionel Antihi era bucuros la finalul partidei, pe undeva si pentru faptul ca interventia sa de la pauza a avut, se pare, efectele pozitive: "Ne asteptam la o replica viguroasa din partea baimarencelor. S-au studiat casete cu echipa Selmont si am vazut ca dupa meciul tur a capatat o alta forma sportiva. Pe fondul unor greseli ale noastre oaspetele au reusit sa ne conduca cu sase goluri, dar totul e bine cind se termina cu bine. La vestiar, in pauza antrenoarea le-a dat indicatiile necesare, am intrat si eu si le-am incurajat, le-am spus ca se poate si le-am rugat sa lupte pina la final de dragul brailenilor si sa le faca un cadou de Florii. Handbalistele noastre s-au straduit si au realizat obiectivul si pentru asta le felicit si le multumesc".
La rindul sau, directorul sportiv, Teodor Ciochia, a recunoscut ca a avut ceva emotii, dar a crezut in revenirea echipei si in victorie: "Dupa o prima repriza mai slaba, in care nici portarii, nici apararea nu au evoluat cum trebuie, am reusit o repriza secunda foarte buna, Gabriela Vasile a facut minuni in poarta, am echilibrat situatia pe tabela de marcaj, iar pe final am cistigat in fata unei echipe foarte bine pregatite. Stiam ca fetele noastre sint superioare la capitolul pregatire fizica, iar acest lucru mi-a dat sperante chiar si atunci cind eram condusi la sase goluri. Tin sa subliniez aportul deosebit al publicului spectator care pe tot parcursul jocului a crezut in revenirea echipei noastre, a incurajat-o si a fost ceea ce se numeste al optulea jucator".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii