Mergi la conţinutul principal

Victor Ilie - românul cu cele mai multe maratoane alergate

• brăileanul a are în palmares 249 de competiţii alergate în 26 de ţări de pe cinci continente • Ilie a încheiat anul cu şase maratoane în America şi unul în Jamaica

 

Brăileanul care are o pasiune nebună pentru cursele de maraton, Victor Ilie, a încheiat anul 2017 cu şapte astfel de competiţii, dintre care şase au fost în America şi unul în Jamaica. Ilie, românul cu cele mai multe competiţii de acest gen, a ajuns la cota de 249 de maratoane alergate în 26 de state de pe cinci continente.

Periplul său în America a durat 42 de zile şi a început pe data de 21 octombrie în Delaware, unde a avut loc Monster Mash Marathon, competiţie la care brăileanul a scos cel mai bun timp, 4 ore şi un minut. Dar la care, aşa cum ne-a mărturisit, a trecut şi prin emoţii.

“A doua zi aveam un loc rezervat la Atlantic City Maraton, în New Jersey, o competiţie cu 15 000 de participanţi, aşa că după ce s-a încheiat cursa am avut la dispoziţie doar 35 de minute ca să ajung la hotel şi să mă întoc în oraş, să prind avionul spre Atlantic City, am avut mari emoţii pentru că totul a fost contracronometru dar am reuşit. Cu emoţii dar după o noapte în care am dormit pe apucate, a doua zi am alergat în  în New Jersey unde am încheiat cursa după 4 ore şi 53 de minute”, şi-a reamintit atletul veteran brăilean.

Pe data de 28 octombrie, Victor Ilie a concurat la Seven Springs Marathon On The Mountain în Pennsylvania. La Neshville Marathon în Tennessee, pe 11 noimbrie, maratonistul de la Dunăre s-a clasat pe primul loc la categoria sa de vârstă, aceeaşi performanţă fiind realizată a doua zi la Gobbler Grind Marathon, însă la acest concurs brăileanul a avut din nou probleme deoarece organizatorii nu au mai avut numere pentru maraton şi i-au dat unul pentru doar jumătate de cursă. “Din cauză că pe 11 am alergat în Pennsylvania am ajuns puţin mai târziu la startul maratonului din Kansas, organizatorii epuizaseră numerele pentru maraton şi mi-au ajustat unul, dar fiind de altă culoare, de la un moment dat, organizatorii  m-au ghidat pe alt traseu care s-a terminat mai repede. Ca să revin în cursă ar fi trebuit să mă întorc 3 kilometri şi să reintru pe alt traseu şi am renunţat”, a explicat Victor Ilie. Pe 19 noiembrie, atletul brăilean a concurat la Williams Route 66 Marathon în Oklahoma unde s-a clasat pe locul al patrulea, la categoria sa de vârstă. De la Oklahoma, Victor Ilie a plecat în Jamaica unde, pe 2 decembrie, a concurat la Reggae Marathon, competiţie care a încheiat sezonul 2017.

“Perioada petrecută în America a fost una frumoasă şi cu peripeţii, au fost momente grele, cu suspans, atunci când a trebuit să alerg două zile la rând în state diferite. Organizarea cea mai bună a fost la Atlantic City şi în Jamaica. Pentru a concura în Jamaica am cheltuit ceva bani pe vaccinuri, am mai dat 100 de dolari pentru viza de intrare. Pe ansamblu sunt foarte mulţumit că am fost sănătos şi am avut un an competiţional foarte bun. Am ajuns la 249 de maratoane în 26 de state. Luna aceasta trebuie să decid când şi unde voi lua startul în 2018”, a mai punctat Victor Ilie.   

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro