Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Victor Ilie a participat la patru maratoane, Toronto, Detroit, Dublin, New York

In mai putin de o luna, Victor Ilie, cel mai valoros atlet veteran din Braila, a participat la patru maratoane. Pe data de 14 octombrie, braileanul s-a clasat pe locul al 8-lea, la categoria lui de virsta la Toronto, iar sapte zile mai tirziu a ocupat aceeasi pozitie, la cea de a 30-a editie a maratonului de la Detroit, unde a realizat si un timp mai bun, 3 ore si 12 minute.
Cu toate ca a alergat cu doua minute mai repede distanta de 42,195 km, Victor Ilie s-a clasat abia pe pozitia a 23-a la concursul de la Dublin care a avut loc pe data de 29 octombrie, iar dupa alte sase zile a ajuns al 36-lea la linia de sosire la New York City Maraton, competitie la care au luat startul in jur de 45 000 de sportivi veterani.
"Rezultatele sint bune tinind cont de faptul ca a trebuit mereu sa ma acomodez cu diferenta de fus orar. De exemplu, la Toronto am scos cel mai slab timp al meu de la ultimele sase maratoane si acest lucru s-a datorat in primul rind diferentelor mari de fus orar, dar si datorita unei stari de oboseala. Am concurat pe 7 octombrie in Australia la Melbourne, m-am intors pentru doua zile in Romania si apoi am luat avionul spre Toronto. La maratonul de acolo am avut de infruntat si intemperiile vremii, dar si cel mai greu traseu. Peste tot insa organizarea a fost excelenta si a meritat efortul" a declarat Victor Ilie.
Atletul brailean a mentionat ca participarea si performanta de la Detroit le dedica memoriei fostului sau prieten si coleg de breasla, Ionel Vasile.
"Am participat la 65 de maratoane internationale insa la Detroit am dorit sa port oficial alaturi de numarul de concurs numele unei persoane dragi. Am dorit sa obtin un rezultat bun in memoria fostului maratonist, Ionel Vasile, Tostao, cum ii spuneam noi, colegii maratonisti, caruia pe 8 octombrie 2007, la numai 51 de ani din cauza unei meningite neiertatoare, i s-au spulberat toate visele de a ajunge sa concureze in SUA. Am avut o mare multumire sa-i port numele pe tricou la acest mare concurs, al carui traseu s-a derulat si pe teritoriul Canadei. Poate Dumnezeu a facut sa mi se iveasca aceasta ocazie si sa pot sa-i port numele pe tricou acolo unde si-ar fi dorit foarte mult sa concureze, in SUA" a mai adaugat Victor Ilie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii