Mergi la conţinutul principal

Victor Ilie și Viorel Stan au bifat primul maraton din 2022

* cei doi brăileni au fost prezenți la Maratonul Unirii de la Focșani * acesta face parte din ciclul de maratoane “Din dragoste pentru România și istoria ei” * Victor Ilie a bifat al 318-lea maraton din cariera sa * Viorel Stan a ajuns la borna 83

 

Doi dintre cei mai activi atleți veterani brăileni, Victor Ilie și Viorel Stan, au participat la ediția a 6-a a Maratonului Unirii de la Focșani, care face parte din ciclul de maratoane “Din dragoste pentru România și istoria ei”. Anul acesta, la 163 de ani de la Unirea Principatelor, în afară de cei doi brăileni au mai fost doi munteni și doi transilvăneni, în total au participat doar șase sportivi. 

Startul s-a dat din Piața Unirii din Focșani, cei șase maratoniști au ajuns apoi la Odobești și s-au întors pe același traseu. Au alergat în grup, cei 42 de kilometri fiind alergați în mare parte pe granița existentă în anul 1859 între Moldova și Muntenia, acestea fiind despărțite atunci de râul Milcov.

“Am participat la toate maratoanele istorice organizate în România, iar la acesta de la Focșani am luat startul la toate cele șase ediții. Sunt bucuros că am putut participa, a fost cel de-a 83-lea maraton din cariera mea sportivă și sper ca în acest an să ajung la 100 de astfel de competiții. A fost puțin frig dar atmosfera foarte plăcută. Pe toată perioda în care am alergat am avut cu noi drapelul României din timpul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, precum și alte steaguri care amintesc de istoria României”, ne-a declarat Viorel Stan.

“A fost primul maraton din 2022. Ce să spun, am fost primiți foarte bine de organizatori. Între localități a fost frig, dar pe ansamblu totul a fost perfect. După ce am trecut Milcovul, în primul sat am jucat Hora Unirii, am socializat cu localnicii de acolo, apoi am mers spre Odobești, unde de asemenea au avut loc manifestări legate de acest eveniment. Spre finalul maratonului, în fața Mausoleului Eroilor din Focșani, ni s-au alăturat zece copii, care de asemenea aveau stegulețe. A fost aprinsă Torța Eroilor care a fost dusă până la linia de sosire, tot în Piața Unirii. Pe traseu am fost aplaudați de trecători, la fel am fost primiți cu aplauze la finalul cursei. Toți am primit câte o diplomă, o medalie, un fular, suplimente alimentare, vitamine. A fost cel de-al 318-lea maraton. Acum mă pregătesc pentru Maratonul Zăpezii de la Râșnov“, ne-a declarat Victor Ilie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro