Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Victime ale neatentiei la locul de munca

Dimineata cu ghinion pentru mai multi muncitori care au cazut victime neatentiei la locul de munca. In cursul zilei de ieri au fost inregistrate 2 accidente de munca, primul pe platforma firmei "Arteferro", iar al doilea, la aproape 3 ore distanta, pe platforma santierului de constructii de la "Carrefour". Potrivit informatiilor prezentate de Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Braila, primul eveniment s-a produs in jurul orei 9.00 in incinta SC "Arteferro". "Un grup de 3 salariati munceau la costructia mai multor rastele metalice de circa 2 metri inaltime. Doua dintre aceste rastele fusesera deja executate si erau sprijinite cind au cazut si au lovit 2 dintre cei 3 muncitori implicati in aceste lucrari. Este vorba despre Vasile Coman si Gica Dobre, ambii de 49 de ani. Cei doi au fost transportati la spital pentru ingrijiri medicale. Al doilea incident s-a inregistrat in jurul orei 11.30 pe santierul de constructii din imediata apropiere a hypermarketului “Carrefour”. Din primele cercetari la fata locului rezulta ca Vintila Costel, in virsta de 32 ani, salariat al unei firme din Timisoara, subcontractor pentru lucarile din santier, a alunecat in timp ce se deplasa pe o grinda situata la circa 8 metri inaltime, fara a avea echipamentul de protectie, si a cazut la nivelul solului pe o platforma betonata", ne-a declarat inspectorul sef al ITM Braila, Dumitru Vaduva.
De asemenea, sursa citata a precizat ca ambele cazuri sint acum in cercetarea comisiilor interne constituite la nivelul fiecarui angajator si ca asteapta ca aceste comisii sa prezinte ITM concluziile cu privire la cele petrecute in cursul zilei de ieri.
Transportate de urgenta la spital, doua dintre victimele celor doua accidente de munca au primit primele ingrijiri medicale, dupa care au fost internate in sectia de Anestezie Terapie Intensiva . Gica Dobre a fost diagnosticat cu traumatism cranio facial, fractura de femur, iar Costel Vintila a suferit fracturi la ambele antebrate.
Dr. Olga Popescu, seful sectiei ATI de la Spitalul Judetean de Urgenta, ne-a spus ca pacientii se afla sub observatia medicilor de specialitate si sint in afara oricarui pericol.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii