Mergi la conţinutul principal

Victima accidentului din Piața Traian, un fost mare boxer al Brăilei. Lumea boxului brăilean în doliu

* Ionel Vlad a plecat prematur în ceruri astăzi, 4 septembrie, după ce a fost lovit de o autobasculantă

 

 

 

Boxul brăilean este în doliu. Astăzi la prânz, fostul boxer Ionel Vlad, ajuns la vârsta de 72 de ani, s-a angajat într-o travesare neregulamentară în Piața Traian  și a fost lovit de o autobasculantă. Fostul campion național de juniori din 1969 nu a mai scăpat cu viață.

Ionel Vlad face parte din pleiada de mari boxeri ai Brăilei. A fost coleg de generație cu regretatul Costică Dafinoiu, cu Alexandru Giurgiu sau Ion Răducu.

Ionel Vlad a început să boxeze la clubul Progresul apoi a trecut la Box Club Brăila. A fost campion național de juniori în 1969, iar la următoarele categorii de vârstă a trecut mereu de etapele de zonă, fapt ce i-a permis să fie prezent la multe finale de seniori.

Cât a fost sportiv activ, acesta a boxat într-un meci amical cu Victor Zilberman, pugilist cu multiple titluri naționale și medaliat cu bronz la Montreal.

“Am rămas uimit, nu-mi venea să cred ce am auzit. Am fost colegi de generație, era un om deosebit. Ca sportiv a reprezentat cu cinste Brăila în competițiile naționale, a boxat la categoriile 67 kg, 71 kg, 73 kg. Era stângaci, om de bază la categoria lui la Brăila. Campion de juniori, finalist la seniori de mai multe ori, titular  în competițiile de box pe echipe. Acum va boxa în ceruri alături de alte două foste glorii, Ion Covaci și Costică Dafinoiu. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, ne-a declarat Alexandru Giurgiu, fost vicecampion european de tineret și deținător a două titluri de campion balcanic.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro