Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Victima accidentului de pe dig, gasita inecata in apa Dunarii

Trupul unei tinere de 18 ani, despre care se banuia ca se afla intr-un autoturism care cazuse in Dunare, ca urmare a unui accident rutier ce a avut loc pe soseaua dig Braila - Galati, a fost gasit ieri dimineata, in apele fluviului. Accidentul a avut loc simbata, cind o masina Seat Leon, care circula cu viteza foarte mare, a lovit o Dacie si a fost aruncat de pe dig, in apa. In primele minute dupa evenimentul rutier, in autoturismul scufundat in apa a fost gasit doar trupul soferului, un barbat de circa 30 de ani, care ulterior a decedat, la spital. Potrivit informatiilor obtinute de anchetatori, in Seat Leon s-ar mai fi aflat o tinara, Carmen A., prietena soferului, insa corpul acesteia nu a fost gasit, in ciuda cautarilor cu scafandrii. Familia acesteia a sperat ca fata, care plecase la Galati cu prietenul ei, coborise din masina si ramasese undeva in orasul vecin. Fata nu a mai venit inapoi acasa, de simbata, si nici nu daduse vreun semn de viata, astfel incit sperantele ca ar fi in viata, erau destul de slabe, insa rudele ei nu au incetat sa se roage ca ea sa nu se fi aflat in masina, in momentul accidentului. Anchetatorii, impreuna cu familia, au sunat-o pe telefonul mobil, insa nu raspundea nimeni. Ieri dimineata, sperantele tuturor au fost naruite: corpul fetei a aparut la suprafata apei si a putut fi scos la mal. Un cantonier din apropierea zonei unde s-a petrecut acidentul a facut aceasta operatiune: "A venit un barbat dupa mine la canton si m-a luat si m-a adus aici cu cangea. El a vazut prima data corpul, adica a vazut niste haine, si m-a dus pe mine cu cirligul si am scos-o afara din apa".
La fata locului au sosit si citeva rude ale tinerei, printre care tatal acesteia, devastat de suferinta. Politistii prezenti acolo, printre care si comisarul-sef Fanel Arama si seful Politiei Rutiere, subcomisar Dumitru Budes, care erau si ei marcati de durerea unui tata care si-a pierdut fiica, au incercat sa-l incurajeze pe cel care abia mai gasea putere sa se tina pe picioare, in fata trupului neinsufletit al fetei. "Am cautat-o acolo, am cautat-o si dincolo, si ea a fost exact in locul ala", murmura, pierdut, tatal fetei. "Asta e. Scafandrii n-au gasit-o, asta e… si barca tot in zona aia a cautat, ati vazut cit s-a insistat acolo. Nu pot sa-mi dau seama cum de n-am gasit-o. Incercati sa fiti tare. Nu mai puteti face nimic pentru ea, acum. Fiti tare", i-a spus comisarul-sef Arama. Trupul victimei a fost preluat de masina Medicinei Legale si transportat la Morga, unde autopsia a pus in evidenta faptul ca fata a murit inecata, pe fondul loviturilor suferite in urma accidentului.
"Din pacate, sperantele noastre de a nu mai fi prezenta alta persoana in autoturismul implicat in evenimentul rutier de simbata nu s-au confirmat, ati fost martorii scoaterii cadavrului din apa. Pe aceasta cale facem din nou o recomandare tututor conducatorilor auto sa respecte legislatia in vigoare. Se cunoaste ca este o restrictie de viteza pe soseaua dig Braila - Galati. Nu putem ascunde faptul ca acest teribil accident s-a produs si pe fondul neadaptarii vitezei la conditiile de trafic", ne-a declarat subcomisarul Dumitru Budes, seful Politia Rutiere.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii