Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Viceprimarului Vasioiu nu ii este teama de Consiliul Local Municipal

Viceprimarului Daniela Vasioiu nu ii este teama de faptul ca, la sfirsitul lunii, va fi pusa in discutia Consiliului Local Municipal la solicitarea primarului Constantin Cibu. Acesta a anuntat-o pe Daniela Vasioiu, la sfirsitul saptaminii trecute, ca va fi pusa in discutia CLM ca urmare a raspunsului venit de la Parchetul local, la plingerea penala pe care a inaintat-o personal, raspuns in care i s-a confirmat oficial ca Vasioiu a lucrat la firma TCInd Constanta, la care printre actionari figureaza si SC "Tracon" a fostului prefect PSD, Mihai Manea. Amintim ca, prin rezolutia Parchetului din data de 27 martie a.c., Daniela Vasioiu a fost scoasa de sub urmarirea penala, cu alte cuvinte a fost declarata nevinovata. Viceprimarul a fost cercetat pentru fals in declaratii in urma unei sesizari trimise la Politie de primarul municipiului la solicitarea consilierilor municipali.
"Poate imi era teama daca ma punea in discutia comitetului municipal, asa cum s-a pronuntat domnia sa, si asta daca eram inainte de '89. Cibu inca se crede primul secretar al municipiului. Presa scrisa a fost foarte eleganta in modul in care a redat expresiile dumnealui. Trecind peste faptul ca il ia gura pe dinainte, ca asta e mentalitatea, a ramas acelasi individ. Spune ca omologheaza in CLM ce nu are dreptul, ca ma pune in discutia comitetului municipal, lucru care nu mai exista de mult... Dar nu ma afecteaza deloc", a precizat Daniela Vasioiu.
Aceasta a adaugat ca nu crede ca, consilierii municipali se vor lasa manipulati de primar in incercarea de a atrage vreun fel de sanctiune asupra sa, mai ales in contextul in care, conform legilor acestei tari, nu a facut nimic ilegal prin faptul ca a lucrat la o firma: "Nu stiu daca exista o lege in tara asta care sa incrimineze pe om pentru unde a lucrat. Dar daca consilierii vor avea o reactie nefavorabila mie, asta e. Oricum, sint obisnuita cu reactii de genul asta pentru ca mereu am fost un om incomod. Nu imi e teama. Dar nu cred ca consilierii o sa se expuna la asa ceva. Domnul primar, care nu intelege mecanismele democratiei, poate sa zica ce vrea. Dar consilierii trebuie sa fie atenti la ce inseamna legea care guverneaza CLM si o sa vada ce poate face consiliul si ce nu. Nu cred ca se vor expune gratuit la aceasta aventura in care vrea sa ii tirasca primarul. Primarul vrea sa isi acopere iarasi urmele, manipulind consilierii ca prin vocea lor sa ia masurile pe care si le doreste de cind am ajuns eu viceprimar".
Daniela Vasioiu nu a respins insa ideea ca primarul sau consilierii sa solicite sanctionarea sau chiar suspendarea sa din functie, insa a tinut sa precizeze ca acest lucru se poate intimpla foarte greu: "E posibil sa ceara orice. A incercat toate variantele posibile sa ma indeparteze. Primarul a incercat sa faca orice care sa duca la suspendarea mea din functie, revocarea mea din functie. Incearca orice ca sa fiu sanctionata. Conform Legii 215 si a Legii Alesilor Locali poate sa ceara o sanctiune care sa mearga de la avertisment la suspendarea din functie, dar e dificil de probat".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii