Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Viceprimarul Tilea se amageste cu lucruri pe care nu le-a facut

Viceprimarul municipiului, Lucian Tilea, seamana din ce in ce mai mult cu vicepresedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Chiru. Este constatarea facuta ieri, in cadrul unei conferinte de presa, de presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, care se simte atacat pe nedrept de cei doi oficiali locali. Stancu a precizat ca nu-l afecteaza faptul ca viceprimarul s-a laudat ca a atacat in contenciosul administrativ avizul primit direct de la Ministerul Culturii, retroactiv, pentru lucrarile de reabilitare ale imobilului in care functioneaza Facultatea de Inginerie, imobil proprietate a CJ.
"Este vorba despre o ambitie, de o inversunare cu care se bate moneda pe aceasta universitate - eu n-am inteles-o si nici nu ma chinui sa o inteleg, ca nu ma cobor la mintea unora care in viata nu au facut mai nimic, care se plimba pe motociclete. S-ar putea ca el nici sa nu fie foarte departe de Chiru, in modul in care gindeste. Eu ma mir ca domnul Cibu nu ia atitudine, eu nu as lasa lucrurile sa mearga asa, as lua atitudine impotriva celor care strica anumite relatii in municipiu si in judet", spune seful CJ. "Am inteles ca este dorinta primarului sa luam avizul respectiv, am facut cerere, ne-am dus la Directia de Cultura pentru stampile, nu a dorit comisia sa avizeze cererea noastra, si in acest context, va dati seama, m-am dus la autoritatea superioara si am luat avizul", a adaugat el.
Stancu a precizat ca CJ nu a dorit sa sfideze Directia pentru Cultura, sau diverse persoane care s-au simtit ignorate, ci a fost vorba despre o simpla neintelegere: "In nici un caz nu a fost o dorinta de a sfida pe cineva, iar eu, acum, la orice cladire care se leaga de monumente istorice, de patrimoniu, daca se vor efectua lucrari, voi face o cerere expresa la directia de specialitate, pentru a sti daca este nevoie de aviz sau nu, la inceperea reparatiilor", a promis Stancu.

"Sint convins ca a fost vorba despre o neintelegere"

In ceea ce-l priveste, viceprimarul Tilea admite si el ca a fost vorba despre o neintelegere: aceea a conducerii CJ, care a refuzat sa vina sa discute despre obtinerea avizului, atunci cind a fost somat sa intrerupa lucrarile: "Sint convins ca a fost vorba despre o neintelegere, pentru ca daca ar fi fost o intelegere, ar fi reactionat la situatia de nelegalitate, semnalata prin adresa semnata de domnul primar. Nu se poate ca, in conditiile in care un om care-si ridica o marchiza fara autorizatie este amendat cu zeci de milioane de lei, ditamai Consiliul Judetean sa fie iertat, pentru ca n-a putut intelege ca are nevoie de un aviz, pentru a incepe lucrarile la o cladire de patrimoniu".
"Pe de alta parte, daca CJ apreciaza ca demersul nostru, de a ataca in contencios avizul obtinut de CJ direct de la minister, este retroactiv, atunci exista cai legale de atac. Deocamdata, noi am atacat deja in contencios legalitatea avizului dat de minister", a mai spus viceprimarul.
Se pare insa ca anuntatul atac in contencios nu a fost facut. Mai concret, intrebat fiind daca a facut contestatia ca viceprimar, si in numele Primariei, sau in calitate de persoana particulara, Tilea a precizat ca, de fapt, actiunea in instanta a fost facuta de Directia pentru Cultura, la care "s-a asociat" si el. Intrebat, din nou, daca s-a asociat ca viceprimar sau ca persoana particulara, Tilea a precizat ca, de fapt, actiunea sa, ca viceprimar, inca n-a fost inaintata in justitie - asa cum ne declarase in urma cu citeva zile -, ci se afla in stadiul in care a facut "demersurile necesare". L-am mai intrebat pe viceprimar daca s-a consultat cu primarul si daca acesta este de acord sa se atace avizul obtinut de CJ in numele Primariei, iar Tilea ne-a spus ca "primarul nu e foarte multumit" de ceea ce are el de gind.
Este a doua oara cind Tilea anunta public faptul ca a atacat in instanta avizul amintit, in calitatea sa oficiala, ca dupa aceea sa recunoasca faptul ca aceasta dorinta inca nu a fost pusa in practica.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii