Mergi la conţinutul principal

Viceprimarul din Însurăţei şi-a dat demisia

Viceprimarul oraşului Însurăţei, PSD-istul Ştefan Paul Alexandru (ex-PDL) a demisionat, ieri, din funcţie, după ce Agenţia Naţională de Integritate a constatat că se află în conflict de interese. Mai exact, în data de 2 martie, ANI a emis un comunicat de presă prin care a anunţat că Alexandru a deţinut simultan funcţia de viceprimar al oraşului Însurăţei şi cea de administrator al unei societăţi comerciale. Redactorii "Obiectiv - Vocea Brăilei" au aflat marţi despre posibila demisie a viceprimarului Însurăţei, însă Alexandru nu a răspuns la telefon, iar Ionel Gheorghe, primarul oraşului Însurăţei s-a arătat surprins de veste, afirmând că nu ştie nimic despre acest lucru. "Eu am lipsit două zile de aici şi nu ştiu. Ajung mâine şi văd care este treaba", a declarat Gheorghe. Ieri, primarul Însurăţei a confirmat zvonurile potrivit cărora viceprimarul a decis să îşi dea demisia. "Este adevărat. Am găsit astăzi (n.r. ieri) cererea de demisie a dumnealui la Primărie, cu data de 1 aprilie. El a făcut contestaţie la acuzaţiile ANI, dar nu ştiu... nu a mai vrut să aştepte rezultatul. Asta este, a hotărât să îşi dea demisia. A fost declarat incompatibil de către ANI şi s-a supărat. Acum o să vacantăm locul de consilier, anunţăm partidul şi o să urce altcineva de pe listele cu consilierii supleanţi şi după aceea vom alege un nou viceprimar", a declarat Ionel Gheorghe.

Acuzaţiile ANI

Reamintim că, Ştefan Alexandru a fost luat în vizor de către ANI la începutul lunii martie, alături de alţi 13 foşti sau actuali aleşi locali din ţară (cinci primari, un fost primar, doi viceprimari, şase consilieri locali), toţi acuzaţi de încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor, ca urmare a exercitării simultane de funcţii şi calităţi, încălcând, astfel, mai multe articole ale Legii nr. 161/2003, privind prevenirea şi combaterea corupţiei. "Ştefan Paul Alexandru, viceprimar al oraşului Însurăţei, judeţul Brăila, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29 iunie 2012 - 08 septembrie 2014, întrucât a deţinut, simultan cu funcţia de viceprimar, şi funcţia de administrator al S.C. PREFIX IMPEX S.R.L., încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003", acuzau la vremea respectivă inspectorii ANI. În acelaşi document postat pe site-ul Agenţiei, se arăta faptul că, potrivit art. 87 (cel care îl vizează pe viceprimarul Însuraţei), alin. (1), lit. d), g) şi k) din Legea nr. 161/2003: "Funcţia de primar şi viceprimar (...) şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu (...) funcţia de (...) administrator, membru al consiliului de administraţie (...) la societăţile comerciale (...) precum şi la instituţiile publice (...) calitatea de comerciant persoană fizică (...) orice alte funcţii publice sau activităţi remunerate (...)".
Contactat atunci de redactorii "Obiectiv - Vocea Brăilei", Alexandru a declarat că, din punctul său de vedere, acuzaţiile care i se aduc nu sunt juste. Acesta a punctat că, deşi este administrator al unei societăţi comerciale, alături de un alt asociat, nu a făcut niciodată afaceri cu Statul şi de când a devenit ales local abia dacă a mai avut timp să se ocupe de firmă.
Alexandru (ex-PDL) a devenit de curând membru PSD ca urmare a migrării sale în baza celebrei Ordonanţe de Guvern nr. 55 ("Ordonanţa traseiştilor"), situaţie în care se regăseşte şi primarul oraşului.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro