Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Viceprimarii Vasioiu si Tilea cred ca problema cartierului Siret nu se va rezolva prin metoda adoptata de prefect

Cei doi viceprimari au pareri diferite despre cum se poate rezolva problema celor o mie de ha date in administrarea Galatiului. In vreme ce viceprimarul Daniela Vasioiu sustine varianta inaintata de membrii PD si de cei ai PNG, referitoare la anularea HG 512/2002, vicele Lucian Tilea crede, ca si primarul Galatiului de altfel, ca, in loc sa faca valuri in zadar, Braila ar putea construi ceva in zona. Cei doi sint insa de acord ca iesirile in presa ale celor vinovati de aceasta situatie, mai precis ale membrilor PSD, sint putin deplasate si tardive. Cei doi sint, de asemenea, de parere ca, indiferent de ce se va intimpla in zona respectiva, Galatiul datoreaza niste bani Brailei, iar Guvernul trebuie sa reglementeze apartenenta terenului respectiv.
Astfel, Daniela Vasioiu ne-a declarat ca, din punctul sau de vedere, actiunea Prefectului nu va duce la o rezolvare concreta a situatiei, ci la tergiversarea ei: "Ciinii latra, caravana trece. Asta se intimpla acum acolo. Galatenii emit in continuare repartitii pentru locuinte despre al caror statut nu se stie nimic. Actiunea prefectului e neserioasa deoarece in loc sa faca o notificare ferma de 20 de zile maxim, a facut un fel de scrisoare, la care se poate raspunde, sau nu, in 30 de zile. Actionam de parca noi am fi vinovati ca ni s-a luat terenul si ii rugam frumos sa ni-l dea inapoi". Vasioiu a mai adaugat ca problema cea mai importanta este rezolvarea apartenentei terenului si ca in nici un caz solutia nu ar fi darimarea acelor locuinte in care s-a investit foarte mult. In ceea ce priveste iesirile in presa ale membrilor PSD referitoare la aceasta problema, Vasioiu a declarat: "Asta tine de bun simt, moralitate, buna credinta, nu imi gasesc cuvintele. Atita timp cit tu esti de vina, sa vii sa zici ca vrei sa iei de mina toate fortele politice sa rezolvi problema dupa 5 ani, mi se pare un nas al lui Pinochio care creste din ce in ce mai mare". Totodata, aceasta se intreaba de ce presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, nu ia in calcul varianta anularii HG 512/2002. "De ce evita sa faca asta, in paralel cu actiunea in instanta pe care nu au demarat-o inca? Initial am inteles ca nu stia despre anularea propusa chiar de MAI prefectului. Eu cred ca dinsii comunica totusi... De ce evita?... Bun, nu are incredere ca va fi sustinut si votat proiectul... Dar de ce nu incearca?".

Braila si Galati ar trebui sa incerce sa construiasca ceva impreuna

La rindul sau, Tilea a declarat ca nu intelege atitudinea razboinica a oficialilor braileni, in contextul in care, pina sa construiasca Galatiul ceva pe terenul respectiv, el era nefolosit: "Nu pot decit sa ma amuz cind vad atitudini din astea belicoase, care nu vor avea nici un efect, atita vreme cit nu exista la nivel central o initiativa pentru a corecta ce s-a facut gresit. Acolo nu e numai mia de ha in situatia asta, ci si Portul Mineralier Galati care e tot pe teritorul Brailei, dar nu spune nimeni nimic. Dar, la un moment dat, Stancu a avut o idee buna, cea a asocierii, cu conditia indreptarii greselii privind apartenenta teritoriala a terenului respectiv. Eu zic ca numai asa o sa putem face ceva in zona respectiva". Tilea a mai adaugat ca, din punctul sau de vedere, in contextul in care Galatiul e constrins sa se dezvolte inspre Braila, nu vede de ce brailenii nu le-ar lua bani pe asta, fara atit de multe discutii. Bani care ar putea fi folositi tot in zona, pentru o dezvoltare unitara: "Pina sa se trezeasca galatenii - care au facut-o din necesitate - sa foloseasca terenul ala, noi nu l-am folosit la nimic. Pe noi ne-au apucat pandaliile patriotice cind ei au inceput sa construiasca. Nu vad de ce trebuie sa fim belicosi si sa ne comportam ca dupa un meci de fotbal spargindu-ne capetele, atita timp cit Braila nu a facut nimic cu bucata aia de teren. Si daca va ramine acolo teren viran ce va face CJ cu el? Va planta porumb? Ar trebui sa incercam sa construim impreuna. Galatiul are potenta financiara si legislativa mai mare decit Braila. De ce nu construim si noi ceva daca tot e al nostru, hale industriale, antrepozite, ceva... Noi facem doar valuri".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii