Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vicepresedintele CJ Gheorghe Chiru este ?un mare santajist?

Consilierul judetean PRM Ion Arama se declara indignat de razboiul declansat in cadrul Consiliului Judetean de vicepresedintele Gheorghe Chiru. El spune ca, de fapt, Chiru si-a obtinut postul prin santaj, si acum uzeaza de el, pentru a achita polite. Arama isi aminteste ca, anul trecut, insusi primarul municipiului, Constantin Cibu, il numea pe Chiru ?un mic santajist?, insa crede ca abia acum si-au dat seama cu totii de ce este capabil vicele CJ: ?Ce constatam noi acum: ca micul santajist s-a facut mare si continua cu o serie de lucruri de santaj. Eu nu tin cu presedintele Stancu sau altceva, dar ma deranjeaza felul cum procedeaza domnul Chiru, adica daca are o pozitie critica, de ce nu si-o expune in CJ? El vine cu fel de fel de declaratii, la partid, la PPCD, care nu exista in consiliu. Mai mult, vad ca a declarat ca acest partid ii retrage sprijinul primarului Cibu. Pai cine ii retrage sprijinul, care sint consilierii PPCD care sa retraga acest sprijin? Ca domnul Lucian Caprariu eu stiu ca este independent, si insusi Chiru este consilier independent, nu PPCD. Si eu reamintesc faptul ca domnul Chiru a ocupat aceasta functie prin santaj. PSD a cistigat pe bune alegerile la CJ, au avut 37% si au totalizat 12 consilieri. Ei au incheiat un protocol cu noi, PRM, ca sa-i sustinem, si faceam 16 consilieri. Pentru a alege presedintele si vicepresedintii, mai aveau nevoie de un singur vot. Din nenorocire, pentru votul acesta s-a apelat la Chiru, si aici este vorba si despre neintelegerile cu PD si PNL, care nu au vrut sa negocieze cu PSD-ul. Daca acestea discutau, poate ca acum domnul Chiru nu ocupa functia de vicepresedinte. Eu, personal, regret ca i-am dat votul lui Chiru, pentru ca el, la ora actuala, nu face nimic la consiliu?
Consilierul Arama declara ca regreta votul dat lui Chiru nu doar pentru ca acesta se dovedeste un santajist, ci si pentru ca nu face nimic la CJ: ?Si sustin acest lucru pe anumite temeiuri. Noi am primit la CJ raportul sau asupra a ceea ce a facut de un an. Daca il rasfoiti, o sa va umfle risul, pentru ca, practic, se confirma faptul ca nu a facut nimic, si o sa va dau un exemplu. Ce a scris el ca a facut in Consiliu atita timp: a pavat Soseaua Chiscani-Tichilesti-Cuza Voda, a turnat covor de bitum pe Bordei Verde ?Viziru, a plombat si reparat soseaua Cazasu-Tataru-Surdila Gaiseanca. Asta a facut vicepresedintele CJ?! Nu am intilnit in raport o activitate specifica, facuta direct de el. Sau o alta realizare a lui Chiru: in perioada respectiva s-au inregistrat la biblioteca 17.152 de cititori. Vedeti, asta este activitatea vicepresedintelui Chiru!?
Consilierul PRM este indignat si de faptul ca vicele Chiru iI critica pe toti, in stinga si-n dreapta, de parca numai el ar face lucruri bune, in CJ: ?Nu stiu daca ati observat, dar el nu-l ataca numai pe presedintele Gheorghe Bunea Stancu, el ii ataca pe toti. Prima data ne-a atacat pe noi, pe mine, pe domnul consilier Candidatu si pe domnul consilier Gheorghiu, pe care ne-a facut strigoi. Nu stiu in ce masura reuseste acest domn sa se controleze. Pe urma l-a atacat pe Ritzinger, si pina si pe doamna vicepresedinte Niculina Moisescu?.
L-am intrebat pe Arama de ce a observat lipsa de activitate si faptul ca vicele Chiru declanseaza razboaie pe toata linia, in loc sa munceasca, abia dupa ce a fost atacata colega sa de partid, Niculina Moisescu, si nu s-a indignat de la prima mare greseala a lui Chiru, respectiv la faptul ca in urma cu citeva luni acesta si-a alocat singur un apartament. Consilierul PRM nu a avut un raspuns clar: ?Nu am stiut decit mult mai tirziu. Noi am facut acum, de curind, demersul cu ceilalti 18 consilieri, prin care ceream sa se declanseze procedurile pentru suspendarea acestuia din functie. Sa stiti ca eu mai demult as fi vrut sa o facem?.
La rindul sau, consilierul Marius Dobrota a explicat intirzierea cu circa sase luni a reactiei consilierilor PRM la afacerea ?apartamentul?, prin aceea ca au studiat problema, inainte de a face vreun comentariu: ?Noi n-am stiut, am vrut sa studiem foarte bine articolele pe care le incalcase dinsul, si stiti foarte bine ca toate materialele prezentate de domnul Candidatu, si care au fost impotriva domnului Chiru, au fost studiate foarte bine, ca sa nu gresim?.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii