Skip to main content

Vicele CJ este iar prieten cu presedintele Stancu

Vicepresedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Chiru, a facut pace oficial cu seful sau administrativ, Gheorghe Bunea Stancu. Dupa luni de zile in care s-au facut in fel si chip si si-au dat diverse lovituri deasupra sau sub centura, cei doi s-au impacat si se tolereaza cu bunavointa unul pe celalat. Chiru a explicat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca, de fapt, nu au facut altceva decit sa revina la o stare de normalitate, in care presedintele si vicepresedintele CJ colaboreaza, pentru bunul mers al institutiei si binele comunitatii. Un bun mers pe care vicele pare a-l percepe altfel acum, decit il percepea in urma cu citva timp, cind tot in numele bunului mers al institutiei denunta atitudinea dictatoriala a lui Stancu si pretinsa teroare pe care acesta o exercita asupra subordonatilor. Pina de curind, vicele acuza faptul ca Stancu ar fi luat spaga de la firmele care participau la diverse licitatii, ca este narcisist, ca face o seama de nereguli si abuzuri, la care, spunea Chiru, nu doreste sa se faca partas, mai cu seama ca acestea frizeaza penalul. Mai nou, insa, Chiru considera ca este in interesul comunitatii si al institutiei sa colaboreze cu Stancu si este dornic sa o faca.
"Ca si domnul Stancu, eu consider ca este bine sa avem discutii si sa ne intelegem intre noi. Au fost lucruri generate chiar de atmosfera din acea institutie, nu exista o stare de normalitate, si de aceea noi ne-am gindit sa stam de vorba. El a facut doi pasi spre impacare, eu la fel, nu se poate spune care dintre noi am facut primul pas si nici nu cred ca are importanta acest lucru. Fiind intr-o pozitie inferioara fata de el, atit ca functie, cit si ca virsta, am vrut sa fac un pas inapoi si sa nu mai atac. Nu este un joc politic, este doar intrarea intr-o stare de normalitate, in care trebuie sa lucram ca o echipa. Daca vom ajunge, din motive subiective, sa ne certam iar, chiar ca se poate spune ca sintem anormali. Pina sa discutam, insa, despre o noua cearta, eu cred ca am luat decizia care trebuie". Intrebat ce a primit in schimb, pentru a face aceasta intelegere si a inceta atacurile la adresa lui Stancu, Chiru a declarat ca nu i s-a oferit si nu a primit nimic, fiind animat doar de dorinta de a face treaba buna, in institutia in care a fost ales, si a ajuta la bunul mers al treburilor comunitatii". Intrebat fiind daca se mai judeca in continuare cu presedintele CJ sau a renuntat la procesele intentate acestuia, pe diverse motive, Chiru a explicat ca "toate procesele sint in situatia in care am cerut termen, pentru impacare intre parti", asadar, a renuntat si la acest gen de atacuri.

"Nu o sa se deranjeze nimeni, daca eu folosesc telefonul personal, pentru chestiuni de serviciu"

L-am mai intrebat pe vicele CJ daca isi mai sustine acuzatiile aduse lui Stancu, in chestiunile care sint cercetate acum de DNA, insa Chiru a refuzat sa comenteze acest aspect. Vicele mai spune ca nu i s-a promis nici ca i se va da telefonul de serviciu inapoi, nici ca i se va da masina de serviciu inapoi, nici ca i se va ridica sanctiunea cu avertisment care i-a a fost aplicata, in urma cu citeva luni. Dupa ce, la momentul respectiv, a fost indignat de faptul ca este privat de niste drepturi legale, precum telefonul si masina de serviciu, si a contestat dispozitia presedintelui la Prefectura, dupa ce a fost indignat ca Stancu nu respecta o solicitare a Prefecturii, care decisese ca sanctiunea ce i-a fost aplicata nu era legala si trebuia retrasa, mai nou, Chiru sustine ca "nu o sa se deranjeze nimeni daca eu folosesc telefonul personal, pentru chestiuni de serviciu, si nici daca ma deplasez cu diverse mijloace de transport". Nici in ceea ce priveste sanctiunea nu mai este ait de dornic sa-i fie retrasa si nici nu-l mai face vinovat pe presedinte pentru faptul ca nu s-a respectat solicitarea Prefecturii, in ideea ca "nu Stancu a decis sa fiu sanctionat, ci consilierii, deci tot ei trebuie sa ia in discutie aceasta problema". Intrebat fiind daca, la acest moment, mai este de parere ca presedintele Stancu a facut diverse nereguli si "magarii", Chiru a preferat sa mearga pe "no comment". El este de parere ca actuala situatie nu poate fi interpretata cum ca linge, acolo unde a scuipat, ci doar "ca o stare de normalitate".
Amintim ca, de-a lungul ultimelor luni, Chiru l-a acuzat pe presedintele CJ de diverse lucruri, printre care acela ca ia spaga, ca activeaza intr-o situatie de incompatibilitate, in care Stancu semneaza decontarea lucrarilor de constructii facute de firma "Concivia", la care acelasi Stancu este actionar, ca este un "om politic de doi bani", si un "narcisist" cu hachite, ca masluieste, concursurile, pentru angajari, in Consiliul Judetean si ca, sub tutela lui, 90% din licitatiile organizate de CJ sint masluite.
"Intr-o zi o sa va invit, ca o sa-i iau placa de la cabinet. Eu o dezlipesc sau o desurubez de-acolo, ca nu este montata la locul potrivit. El nu mai este reprezentativ, atit timp cit lucrurile au inceput sa demareze la PNA. A sosit vremea sa-si ia catrafusele i sa ne lase. Incepind de azi, imi pare rau, dar am schimbat foaia. Si nu ca pina acum... O sa trag nu cu rachete Scud, ca alea rusesti, Scud, sint vechi, din astea, Tomahawk. Punct ochit, punct lovit", spunea ziaristilor, in urma cu citeva luni, Chiru, caruia, se pare, rachetele Tamahawk i s-au fleoscait. "In momentul in care viitorii inculpati Stancu si Moiseasca vor plati CJ Braila banii care (sic) i-au cheltuit pe plimbari in strainatate, telefoane, festivaluri pentru propria lor imagine si cind vor da banii furati prin diferite metode, din bugetul statului, si vor da spagile primite inapoi, prin condamnari la inchisoare, atunci eu voi face o donatie pentru o sfestanie la toata cladirea, pentru ca am scapat de Nosferatu!", mai spunea el. Dupa cum se pare, mai nou, nu-l mai deranjeaza apropierea de Nosferatu, ba chiar i se pare o stare de normalitate sa colaboreze cu acesta, "pentru binele comunitatii".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu