Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vicele Chiru dezgroapa securea razboiului, indreptind-o spre presedintele CJ

N-a tinut decit o luna. Pactul de intelegere tacita incheiat, prin intermediul presei, intre presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, si vicepresedintele CJ, Gheorghe Chiru, s-a incheiat inainte de a-si face simtite cu adevarat efectele. Dupa ce, la inceputul lunii ianuarie, Chiru isi declara public disponibilitatea de a ingropa securea razboiului si a face pace cu Gheorghe Bunea Stancu, ieri, vicele a pus punct, la fel de oficial, concordiei. Mai mult, Chiru, ca un adevarat razboinic al luminii, a anuntat ca lupta va fi devastatoare pentru Stancu, pentru ca va arunca asupra lui nu artileria grea, ci ditamai rachetele: "Pactul nostru a incetat, pentru ca a trecut o luna, eu am asteptat, dar el nu mi-a dat nici un raspuns, nici macar "buna ziua, mai traiesti?". A discutat cu mine pe data de 3 ianuarie, dar discutia s-a terminat in stilul lui caracteristic, ca "o sa analizam si sa vedem...". Eu l-as fi numit, acest pact pe care-l propuneam, un fel de "gentlemen agreement", dar de obicei asta se face intre gentlemeni, nu am gasit gentleman-ul la cabinetul 2, si intr-o zi o sa va invit, ca o sa-i iau placa de la cabinet. Eu o dezlipesc sau o desurubez de-acolo, ca nu este montata la locul potrivit. El nu mai este reprezentativ, atit timp cit lucrurile au inceput sa demareze la PNA. A sosit vremea sa-si ia catrafusele si sa ne lase. Incepind de azi, imi pare rau, dar am schimbat foaia. Si nu ca pina acum...O sa trag nu cu rachete Scud, ca alea rusesti, Scud, sint vechi, din astea, Tomahawk. Punct ochit, punct lovit".
Intimplator sau nu, decizia vicelui de a relua ostilitatile vine la citeva zile dupa ce presedintele i-a trimis o adresa, prin care ii cere sa se angajeze ca va plati din buzunar contravaloarea sumei cu care a depasit cheltuielile pentru telefonul celular, la care are dreptul: "Este o adresa prin care, chipurile, eu trebuie sa recunosc ca am adus prejudicii si sa ma angajez ca returnez banii. Ma refer la prejudicii pe care le-as fi adus, pentru faptul ca am vorbit la telefon, peste suma la care aveam dreptul, si ca ar fi fost vorba despre convorbiri personale. Este vorba despre o depasire de aproape cinci milioane, in vreo sase luni. Stancu are dreptul la convorbiri nelimitat si vorbeste la telefon si nu-l intreaba nimeni. Problema este una de principiu: stii ca exista bunavointa, ca am incercat sa ma misc, sa aduc posibili investitori. Nu a venit niciodata macar cu o sticla de apa minerala, sa spuna :"mai, ti-a venit o delegatie de cinci persoane, tu unde i-ai cazat? Ei ce-au mincat? Au fost in judet, au venit la Bucuresti cu avionul, pina sa ajunga in Braila. Eu, toate lucrurile astea le-am platit din banii mei".

"M-a enervat ca mi-a trimis angajamentul asta, si de aceea am scris toate acele lucruri pe hirtia respectiva"

Suparat ca i se imputa cele cinci milioane de lei, Chiru a semnat angajamentul, dar a facut si unele completari, pe document, in care ii mentioneaza pe presedintele Stancu, dar si pe vicele CJ Niculina Moisescu, care cade, astfel, victima colaterala: "In momentul in care viitorii inculpati Stancu si Moiseasca vor plati CJ Braila banii care (sic!) i-au cheltuit pe plimbari in strainatate, telefoane, festivaluri pentru propria lor imagine si cind vor da banii furati prin diferite metode, din bugetul statului si vor da spagile primite inapoi, prin condamnari la inchisoare, atunci eu voi face o donatie pentru o sfestanie la toata cladirea, pentru ca am scapat de Nosferatu. Pina atunci, reveniti-va o data, fratilor, altfel, va trezesc eu in alt mod, curind. Este un raspuns, pentru cheltuielile suplimentare, care, chipurile, au fost facute de Chiru. Nu se iau in considerare banii pe care i-am cheltuit pe protocoale cu diferite delegatii, zeci de telefoane in strainatate, cazarea delegatilor masa pentru acestia (sic!), si faptul ca eu am adus investitori pe propria cheltuiala, prin drumuri in strainatate. Tot ce-am enumerat, pe cheltuiala proprie!".
Chiru ne-a explicat ca a semnat documentul trimis de Stancu, pentru ca era constient ca acesta ar fi capabil sa-l dea in judecata, daca nu plateste, si ca va achita banii, dar nu-l va lasa nici pe presedinte sa scape, fara sa plateasca pentru ce i-a facut: "Eu nu am refuzat sa semnez aceasta adresa, pe care mi-a trimis-o, prin intermediul unei angajate, care nu are nici o vina. Prin asta, m-am angajat sa platesc 478 lei noi. Dar m-a enervat ca mi-a trimis angajamentul asta, si de aceea am scris toate acele lucruri pe hirtia respectiva, este un fel de protest. O sa platesc, ca nu este nici o problema, prin semnarea unui angajament de plata poate sa ma agate si legal, si sa ma dea in judecata. O sa platesc la un viitor salariu, integral, ca nu sint multi bani, dar pe mine ma deranjeaza lipsa de bun simt. Nu sint de vina angajatii de la contabilitate, ca nu au facut asta de capul lor, de vina este capul, ca pestele, de la cap se-mpute. Inteleg ca nu trebuie sa facem abuzuri, ca trebuie sa platim, daca este vorba de banul public, dar cind este vorba despre o medie de 600-700 de mii de lei pe luna telefoane, pe care le-ai fi dat in plus, imi pare rau... Eu am cheltuit si 12 milioane de lei, pe telefoane, cind am vorbit in interes de serviciu, in strainatate".
Intrebat fiind daca nu cumva a decis sa puna capat pactului cu Stancu, pentru ca s-a suparat ca i s-au imputat acesti bani, Chiru a declarat: "Poate sa se interpreteze oricum. Eu va spun doar ca nu i-am declarat razboi lui Stancu, pentru cinci milioane. Lui, pe o ureche i-a intrat si pe o ureche i-a iesit ce am spus eu. Nu ca nu a respectat acest pact, pe care l-am propus, dar le e teama, sa nu am din nou acces la documente. Ei stiu ca deja sint unele hirtii pe la mine si o sa trebuiasca sa ma duc si eu la DNA, sa dau declaratii, si atunci o sa ma duc si cu unele hirtii. Si daca vor mai intra si altele pe mina mea... Unele care il implica si pe Stancu, dar si pe Moisescu, nici ea nu este scutita. Pe acolo, pe la licitatii... Din cite bag de seama, i-a crescut cota, de la o prajitura de un leu cincizeci, cred ca Stancu ii da o "Sinaia" acum, ca este mai intelegatoare fata de el, mai supusa".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii