Mergi la conţinutul principal

Veterinarii braileni supravegheaza permanent efectivele de animale

Lupta impotriva gripei aviare continua la Braila, chiar daca la nivel de judet, din cele 9 focare confirmate mai este activ doar unul, cel de la Tataru. In baza instructiunilor Autoritatii Nationale si a normelor impuse de Comandamentul Central Antiepizootic, pe tot teritoriul judetului continua actiunea de supraveghere atit prin recoltarea de probe, cit si prin examinarea clinica a efectivelor de pasari. Joi, de exemplu, Laboratorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Braila a primit spre examinare 56 de probe, recoltate atit de la palmipede, cit si galinacee. 51 au fost probe de ser sangvin, iar 5 au fost probe organice. "Astazi (vineri - n.r.) am primit buletinele de analiza si toate rezultatele sint negative. Actiunea de supraveghere continua", a precizat Nita Caragata , purtator de cuvint al DSVSA Braila. Tot joi, medicii veterinari din teritoriu au examinat clinic 8.956 de pasari din 243 de gospodarii. Concluzia examenului: toate pasarile sint sanatoase clinic.

Suspiciune neconfirmata

Si tot joi, la Baldovinesti, veterinarii au fost solicitati sa intervina in cazul unei suspiciuni de pesta porcina. Rezultatele de laborator, insa, nu au confirmat prezenta bolii. Totusi, conform legii, in zona de supraveghere - instituita in jurul acestei localitati pe o raza de 10 km, in urma confirmarii cazului de pesta porcina -, veterinarii continua examinarea si supravegherea clinica a efectivelor. Joi, ei au examinat 676 de capete. Rezultatele: animalele sint clinic sanatoase. "Lucrurile au evoluat spre bine si in ceea ce priveste gripa aviara, si in ceea ce priveste pesta porcina. Speram sa ramina asa, pentru ca efortul depus in ultimele luni a fost extrem de mare", a mai spus Caragata.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu