Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Veterinarii braileni, in greva japoneza

Salariatii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Braila si medicii veterinari cu libera practica au declansat, ieri, seria miscarilor de protest impotriva scindarii si transferului structurii la nivel central ANSVSA, dupa reteta propusa de ministrul Agriculturii, Traian Remes, si cel al Sanatatii, Eugen Nicolaescu, si sustinut de premierul Calin Popescu Tariceanu. Asa cum a explicat Nita Caragata, purtator de cuvint al DSVSA Braila, in prima etapa miscarile de protest imbraca forma unei greve japoneze in sensul ca toti salariatii poarta pe tot parcursul programului de lucru banderole albe pe brat. "Luni, 9 mai, vom avea o intilnire cu toti colegii din sistem in cadrul Colegiului National al liderilor din Federatia Sindicala a Veterinarilor din Romania, ocazie cu care va fi analizata situatia si va fi stabilit in detaliu planul de lupta sindicala. De altfel, Federatia a depus un memoriu la Guvern in care se explica motivele care ne-au determinat sa incepem miscarile de protest", a spus sursa citata.
Proiectul pentru anularea caruia militeaza veterinarii prevede scindarea activitatii Autoritatii pe cele doua domenii principale: sanatate animala si siguranta alimentara, si transferul atributiilor din subordinea Guvernului si coordonarea ministrului Agriculturii, asa cum este in prezent, in subordinea Ministerului Agriculturii, a atributiilor pe linie sanitar veterinara, si in subordinea Ministerului Sanatatii, in cazul celor legate de siguranta alimentelor. "Noi nu sintem de acord cu aceste modificari, de aceea la protest au subscris toti salariatii si colaboratorii Directiei noastre. Consideram ca atomizarea activitatii veterinare nu este oportuna avind in vedere importanta sociala a acesteia si legaturile multiple profesionale si de management intre diferite specialitati si paliere ale retelei. Oricum, nu ne vom opri aici, sintem decisi sa ne sustinem cauza pina la capat si sa ducem miscarea sindicala pina la declansarea grevei generale", a subliniat Caragata, adaugind ca demersurile sindicale sint sustinute si de catre Asociatia Generala a Medicilor Veterinari, precum si de Colegiul Medicilor Veterinari.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii