Skip to main content

Veterinarii braileni, in greva japoneza

Salariatii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Braila si medicii veterinari cu libera practica au declansat, ieri, seria miscarilor de protest impotriva scindarii si transferului structurii la nivel central ANSVSA, dupa reteta propusa de ministrul Agriculturii, Traian Remes, si cel al Sanatatii, Eugen Nicolaescu, si sustinut de premierul Calin Popescu Tariceanu. Asa cum a explicat Nita Caragata, purtator de cuvint al DSVSA Braila, in prima etapa miscarile de protest imbraca forma unei greve japoneze in sensul ca toti salariatii poarta pe tot parcursul programului de lucru banderole albe pe brat. "Luni, 9 mai, vom avea o intilnire cu toti colegii din sistem in cadrul Colegiului National al liderilor din Federatia Sindicala a Veterinarilor din Romania, ocazie cu care va fi analizata situatia si va fi stabilit in detaliu planul de lupta sindicala. De altfel, Federatia a depus un memoriu la Guvern in care se explica motivele care ne-au determinat sa incepem miscarile de protest", a spus sursa citata.
Proiectul pentru anularea caruia militeaza veterinarii prevede scindarea activitatii Autoritatii pe cele doua domenii principale: sanatate animala si siguranta alimentara, si transferul atributiilor din subordinea Guvernului si coordonarea ministrului Agriculturii, asa cum este in prezent, in subordinea Ministerului Agriculturii, a atributiilor pe linie sanitar veterinara, si in subordinea Ministerului Sanatatii, in cazul celor legate de siguranta alimentelor. "Noi nu sintem de acord cu aceste modificari, de aceea la protest au subscris toti salariatii si colaboratorii Directiei noastre. Consideram ca atomizarea activitatii veterinare nu este oportuna avind in vedere importanta sociala a acesteia si legaturile multiple profesionale si de management intre diferite specialitati si paliere ale retelei. Oricum, nu ne vom opri aici, sintem decisi sa ne sustinem cauza pina la capat si sa ducem miscarea sindicala pina la declansarea grevei generale", a subliniat Caragata, adaugind ca demersurile sindicale sint sustinute si de catre Asociatia Generala a Medicilor Veterinari, precum si de Colegiul Medicilor Veterinari.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu