Skip to main content

Veterinarii braileni continua greva japoneza

Conducerea structurii teritoriale a Federatiei Sindicale a Veterinarilor din Romania a anuntat ca intilnirea liderilor afiliati federatiei in sedinta Colegiului National, ocazie cu care ar fi urmat sa fie analizata situatia si stabilit in detaliu planul de lupta sindicala, a fost aminata pentru saptamina viitoare. "Sedinta Colegiului Director al federatiei era programata pentru astazi (luni 7 mai - n.r.), insa din motive obiective - se impune o deplasare la Bruxelles - a fost aminata pentru saptamina viitoare", a explicat Nita Caragata, purtator de cuvint al DSVSA Braila. Contextul care a impus convocarea acestei sedinte este acela ca, printr-o propunere a ministrului agriculturii si cel al sanatatii, sustinuta de premierul Calin Popescu Tariceanu, Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor ar trebui scindata si transferata celor doua ministere. De altfel, inca de saptamina trecuta, in semn de protest fata de acest proiect ministerial, salariatii DSVSA Braila si medicii veterinari cu libera practica au declansat seria miscarilor de protest, intrind in greva japoneza. Dupa cum a subliniat purtatorul de cuvint al DSVSA Braila, aceasta forma de protest sindical va fi continuata pina cind liderii federatiei vor lua o decizie cu privire la declansarea unei eventuale greve generale.
Reamintim ca proiectul pentru anularea caruia militeaza veterinarii prevede scindarea activitatii Autoritatii pe cele doua domenii principale: sanatate animala si siguranta alimentara, si transferul atributiilor din subordinea Guvernului si coordonarea ministrului Agriculturii, asa cum este in prezent, in subordinea Ministerului Agriculturii, a atributiilor pe linie sanitar veterinara, si in subordinea Ministerului Sanatatii, in cazul celor legate de siguranta alimentelor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu