Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Veteranul “Nicu Ţăranu” vrea să scape de proces

* interlopul din vechea gardă acuzat de şantaj şi instigare la distrugere a invocat unele excepţii, însă judecătorii au constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriului emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila * decizia s-a luat în primă instanţă, adică la Judecătoria Făurei unde a ajuns dosarul spre judecare, însă în cauză s-a formulat contestaţie * dosarul a ajuns la Tribunalul Brăila, termenul fiind stabilit pentru sfârşitul lunii septembrie * anchetatorii au stabilit că, în perioada 15 iunie - 17 octombrie 2020, unul dintre inculpaţi a exercitat acte de constrângere asupra administratorului unei săli de jocuri din Brăila, pentru cedarea dreptului de folosinţă a unor aparate de tip slot - machine * el a fost ajutat de cel de-al doilea inculpat, care a distrus aparatele de jocuri * cei doi au fost arestaţi

 

 

 

 

 

Start la judecată! “Nicu Ţăranu”, interlop din vechea gardă, arestat pentru şantaj la adresa administratorului unei săli de jocuri, face eforturi pentru a scăpa de judecată în dosarul aflat deja pe rolul instanţei. Cei doi inculpaţi din dosarul de şantaj, Iancu N. şi un apropiat al acestuia, Lucian B., au invocat excepţii în cauză, însă prima instanţă, respectiv Judecătoria Făurei unde se judecă această cauză, nu le-a dat câştig de cauză. Judecătorii au constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriului emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, însă în cauză s-a formulat contestaţie, cauza fiind acum pe rolul Tribunalul Brăila, termenul fiind stabilit pentru sfârşitul lunii septembrie. Anchetatorii au stabilit că, în perioada 15 iunie - 17 octombrie 2020, unul dintre inculpaţi, adică “Nicu Ţăranu”, potrivit unor surse judiciare, a exercitat acte de constrângere asupra administratorului unei săli de jocuri din Brăila, pentru cedarea dreptului de folosinţă a unor aparate de tip slot - machine. El a fost ajutat de cel de-al doilea inculpat, care a distrus aparatele de jocuri. Cei doi au fost arestaţi în luna februarie şi nu au reuşit încă să scape.

Nici de judecată nu prea au reuşit să scape, cel puţin până acum, după cum a decis recent prima instanţă. “Respinge ca neîntemeiate cererile formulate de inculpaţii N. Iancu şi B. Lucian. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriului nr. 4323/P/2020 emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, privind pe inculpaţii: 1. N. Iancu, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj (faptă din perioada 15.06.2020-17.10.2020, persoană vătămată S.C. MAGNUM GAMES S.R.L. Constanţa); instigare la distrugere (faptă din 25.08.2020, persoană vătămată S.C. MAGNUM GAMES S.R.L. Constanţa); instigare la distrugere (faptă din perioada iulie – octombrie 2020), a administrării probelor, precum şi a efectuării actelor de urmărire penală. 2. B. Lucian, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de: complicitate la şantaj (faptă din perioada 15.06.2020-17.10.2020, persoană vătămată S.C. MAGNUM GAMES S.R.L. Constanţa); distrugere în formă continuată (10 acte materiale); tulburarea ordinii şi liniştii publice (faptă din 13.08.2020), a administrării probelor, precum şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii în cauza privind pe inculpaţii N. Iancu şi B. Lucian. Cu drept de contestaţie”, este soluţia pronunţată de Judecătoria Făurei, în luna iulie, după cum se arată pe site-ul instanţei.

Decizia finală se aşteaptă de la Tribunalul Brăila, unde urmează să se judece contestaţia împotriva deciziei primei instanţe.

 

Acuzaţiile procurorilor

Actele de şantaj l-au trimis la arest pe “Nicu Ţăranu”, după ce anul trecut ar fi încercat să îl determine pe administratorul unei săli de jocuri să îi cedeze dreptul de folosinţă a unor aparate de jocuri. Un apropiat de-al său a distrus mai multe aparate de jocuri. La data de 23 februarie, Judecătoria Brăila a dispus arestarea inculpatului Iancu N., după cum se arată pe site-ul instanţei, acesta fiind acuzat de şantaj şi instigare la distrugere, apropiatul său Lucian B. fiind arestat pentru distrugere. În baza informaţiilor solicitate la Parchetul de pe lângă Judecătoria (PJ) Brăila, la data de 24 februarie s-a transmis un comunicat în care sunt prezentate faptele comise de cei doi inculpaţi, identitatea acestora reieşind din informaţiile prezentate pe site-ul Judecătoriei Brăila.

După cum v-am informat anterior, la data de 23 februarie, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria (PJ) Brăila au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Brăila arestarea preventivă a unei persoane cercetate în calitate de inculpat pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi instigare la distrugere, precum şi a unei persoane cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la şantaj, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi distrugere. Cererea a fost admisă de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Brăila, dispunându-se arestarea preventivă a celor doi inculpaţi pe o perioadă de 30 de zile.

Potrivit anchetatorilor, din materialul probator administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale s-a reţinut faptul că, în perioada 15 iunie - 17 octombrie 2020, unul dintre inculpaţi a exercitat acte de constrângere asupra unei persoane vătămate, administrator al unei săli de jocuri de pe raza municipiului Brăila, cu intenţia calificată de a i se ceda dreptul de folosinţă a unor aparate de tip slot - machine. “Pentru obţinerea în mod injust a folosului patrimonial, acesta a fost ajutat de cel de-al doilea inculpat, care, în perioada 18 iulie - 13 octombrie 2020, a distrus în mod repetat aparatele de jocuri, în scopul determinării persoanei vătămate să cedeze constrângerii”, au transmis procurorii PJ Brăila.

În soluţia postată pe site-ul Judecătoriei Brăila, la data de 23 februarie, se arăta că magistraţii au admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila şi au dispus arestarea preventivă a inculpaţilor B. Lucian şi N. Iancu, acuzaţi că au şantajat şi au adus prejudicii importante persoanei vătămate S.C. MAGNUM GAMES S.R.L. Constanţa. Măsura arestului preventiv a fost prelungită în lunile următoare.

Următorul termen pentru verificarea măsurii preventive este stabilit pentru data de 7 septembrie, la Judecătoria Făurei.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii