Mergi la conţinutul principal

Veste bună! Din toamnă, elevii din anii terminali de liceu vor avea manuale gratuite

E oficial! Începând cu anul şcolar 2016-2017, elevii din clasele a XI-a şi a XII-a nu vor mai fi nevoiţi să îşi achiziţioneze cărţile şcolare din buzunarul lor. Pentru prima dată după mulţi ani, ei vor primi manuale gratuite pentru toate disciplinele.
Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a anunţat că a finalizat negocierile cu editurile, în total urmând să fie achiziţionate peste 3,3 milioane de cărţi, dintr-un necesar de 3,6 milioane.
"În urma aprobării de către ministrul Mircea Dumitru a procedurii de asigurare a manualelor gratuite pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a, Ministerul Educaţiei achiziţionează necesarul total de circa 3.600.000 de manuale. Pentru 3.300.000 de titluri, oferta fermă a editurilor, negociată săptămâna trecută, acoperă solicitările unităţilor de învăţământ. Pentru alte circa 300.000 de titluri, şcolile vor alege dintre manualele pentru care există ofertă fermă iar ministerul le va achiziţiona. Suma totală de achiziţie negociată şi agreată este de aproximativ 30 milioane lei", se anunţă într-un comunicat al Ministerului.
În cursul acestei săptămâni, editurile vor primi comenzile exacte, iar contractele vor fi semnate săptămâna viitoare de fiecare inspectorat şcolar judeţean.
Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a solicitat celor doi secretari de stat care se ocupă de achiziţia manualelor, Monica Gabriela Anisie şi Gabriel Ispas, să finalizeze procedurile de achiziţie în termenele stabilite, astfel încât în toamnă toţi elevii din ciclul superior al liceului să aibă pe bănci manualele.
Conform prevederilor Legii Educaţiei, elevii şi profesorii din învăţământul de stat şi din învăţământul obligatoriu particular acreditat/autorizat beneficiază de manuale şcolare gratuite, atât pentru învăţământul în limba română, cât şi pentru cel în limbile minorităţilor naţionale.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro