Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vernisajul "Trilogy", trei expoziții reunite într-una

* "Trilogy" reunește trei expozițiii: "ReSonance" (2019, România), "ReConnect" (2020, România) și "Reflection" (2020, Tokyo) * lucrările sunt realizate pe hârtie japoneză, mătase și lemn, autorul folosind, de asemenea, aur, argint și cupru

 

Săptămâna trecută, a avut loc vernisajul Expoziției "Trilogy" a artistului Roland Pangrati, eveniment găzduit de Galeria de Artă a Centrului de Creație Brăila, cu aportul nemijlocit al Filialei Brăila a UAPR.

"Timp de 3 săptămâni, dacă ajungeți în Brăila, căutați Piața Traian nr. 2 - este în buricul târgului vechi - intrați în galerie și nu veți regreta", a postat, imediat după vernisaj, președintele Uniunii Artiștilor Plastici din România (UAPR) - Filiala Brăila, prof. Gheorghe Mosorescu.

Potrivit curatorului expoziției, Hiruko Narizuka (Tokio), Trilogy reunește trei expozițiii: "ReSonance" (2019, România), "ReConnect" (2020, România) și "Reflection" (2020, Tokyo, Japonia) vernisate de Pangrati. "Lucrările din aceasta expoziție sunt caracterizate de o expresie dinamică, frumoasă și delicată, folosind tehnici specifice stilului de pictură japonez. Roland Pangrati a elaborat stilul său abstract expresionist folosind metode neconvenționale și materiale specifice. Nihonga, stilul tradițional de pictură japoneză, are o istorie îndelungată, iar materialele folosite în pictură sunt, de asemenea, materiale tradiționale japoneze", precizează Hiruko Narizuka

Picturile sunt realizate pe washi-hârtie japoneză, mătase, lemn, cu pigmenți minerali naturali, și Gofun, care este un alb special făcut din cochilie de stridie (specia care face perle). Sunt folosite, de asemenea, aur, argint și cupru, care sunt efectiv încorporate în pictură.

"Lucrările de artă realizate de Roland Pangrati exprimă frumusețe și sensibilitate, folosind tehnici elaborate, de aceea am încredere că aceste lucrări vă vor conduce într-o călătorie și o experiență unică. În anul 2019, Roland Pangrati și-a prezentat lucrările realizate folosind tehnici Nihonga, pentru prima dată, în România, în cadrul Expoziției "ReSonance". Expoziția prezintă lucrările de artă în armonie polifonică cu muzica compusă de Eugen Dan Drăgoi, doctor în muzică, compozitor și dirijor de orchestră simfonică, ce a creat background-ul sonor al acestei expoziții care combină două arte, pictura și muzica", a mai precizat curatoarea.

În anul 2020, Roland Pangrati a vernisat "ReConnect". Artistul român a fost invitat, apoi, să expună în Elveția (septembrie și octombrie 2021) și Tokyo (noiembrie-decembrie 2021). Expoziția "Reflection" a fost vernisată în Tokyo (2020), pentru a împărtăși succesul expozițiilor "ReSonance" și "ReConnect" în Japonia.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii