Mergi la conţinutul principal

Veniturile pieței de jocuri de noroc din SUA continuă să depășească record după record

Rezultatele financiare impresionante din industria jocurilor de noroc din SUA continuă să se ridice, cu un venit comercial record de $16.07 miliarde în al doilea trimestru al anului. Aceasta este cea de-a zecea creștere consecutivă, potrivit American Gaming Association (AGA).

Această performanță reprezintă o creștere de 8,1% față de veniturile totale înregistrate în al doilea trimestru al anului 2022. Este, de asemenea, cel de-al doilea trimestru cu cele mai mari venituri din istoria industriei, fiind depășit doar de primul trimestru al acestui an. La nivel general, în primele șase luni, industria de jocuri de noroc a generat venituri în valoare de $32.71 miliarde, cu 11,9% mai mult decât anul trecut.

Estimările AGA sugerează că aceste rezultate au generat venituri fiscale de $7.28 miliarde pentru guvernele statale și locale, reprezentând o creștere cu 12,9% față de anul 2022. Asociația subliniază faptul că industria este pe cale să contribuie cu cel mai mare total de venituri fiscale din istoria sa.

Bill Miller, președintele și CEO-ul AGA, a declarat: „Deși jocurile comerciale sunt pe cale să înregistreze un al treilea an consecutiv de venituri record, impactul durabil pe care îl avem asupra comunităților noastre prin această creștere este și mai impresionant.”

Chiar dacă jocurile tradiționale, offline, rămân într-o poziție dominantă, generând peste trei sferturi din veniturile totale, creșterea din ultimul an a fost stimulată în principal de segmentele de pariuri online și jocuri de cazinou online. Astfel, veniturile obținute din sloturi, jocuri de masă și pariuri sportive tradiționale au fost de $12.38 miliarde, o creștere de doar 0,9% față de 2022. În același timp, veniturile din jocuri online cu depuneri cu cardul au înregistrat o creștere de 43,1%, ajungând la $3.68 miliarde.

Creșterea a fost alimentată, evident, de extinderea jocurilor de noroc reglementate în noi state. În ultimul an, Kansas, Maryland, Massachusetts și Ohio sunt statele care au legalizat jocurile de noroc online.

Totuși, calendarul mai redus de pariuri sportive a determinat ca veniturile din al doilea trimestru să fie sub cele din trimestrul anterior. În total, veniturile din pariuri sportive, atât online, cât și tradiționale, au ajuns la $2.3 miliarde.

Miller a concluzionat: „Aceste rezultate sunt o indicație clară pentru faptul că redresarea noastră post-pandemică nu a fost un accident: sectorul jocurilor de noroc continuă să prospere și atunci când ne descurcăm bine, și comunitățile noastre se bucură de succes.”

Pentru a menține acest elan, AGA își propune să continue lupta împotriva pieței ilegale, să promoveze jocul responsabil și să creeze un mediu de afaceri care să permită acestei industrii inovatoare să le ofere divertisment de cea mai bună calitate tuturor adulților din SUA.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro