Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vatamare corporala grava din culpa

Implicat intr-un accident rutier petrecut la sfirsitul lunii noiembrie 2005 pe Soseaua dig Braila - Galati, Ionel S., in virsta de 31 de ani, de profesie vinzator - gestionar, a fost trimis in judecata din ordinul procurorului Ciprian Butnaru de la Parchetul Judetean Braila, pentru vatamare corporala grava din culpa. Inculpatul l-a accidentat grav pe Gheorghe G., care s-a angajat in traversarea carosabilului, in conditiile in care era noapte si ceata pe deasupra. Oamenii legii precizeaza ca accidentul rutier putea fi evitat atit de conducatorul auto, cit si de pietonul ranit, care nu avea ce cauta pe carosabil.
Potrivit dosarului penal, in seara zilei de 29 noiembrie 2005, ora 21.30, Ionel S. conducea autoturismul BR-03-ASD pe DN 2B, dinspre Galati catre municipiul Braila. La un moment dat, conducatorul auto l-a observat (pe partea dreapta a drumului) pe Gheorghe G., care se afla la doar 5 metri distanta, incercind sa traverseze DN 2B. El nu a reusit sa frineze in timp util, insa a virat stinga, lovindu-l pe barbatul care se angajase in traversare cu aripa din fata. In cadere, victima s-a lovit cu capul de parbriz si a rupt oglinda retrovizoare. Trebuie precizat faptul ca era intuneric bezna, si ceata pe deasupra.
Gheorghe G. a fost transportat la Spitalul "Sf. Andrei" din Galati, unde i s-au acordat ingrijiri medicale. Potrivit certificatului medico-legal atasat la dosar, ranitul a avut nevoie de 90 - 100 de zile de ingrijiri medicale. Anchetatorii au dispus, ulterior, efectuarea unei expertize tehnice auto, pentru stabilirea imprejurarilor in care a avut loc accidentul. Inculpatul conducea cu circa 50 de km/h, insa viteza optima pentru a putea frina in timp util (in astfel de conditii) ar fi fost de 20 km/h. Victima accidentului are partea sa de vina, intrucit "a stat nejustificat pe carosabil si nu a observat autoturismul care venea pe directia sa de deplasare", precizeaza procurorul anchetator. Gheorghe G. s-a constituit parte civila cu suma de 15 milioane de ROL, insa nu a fost de gasit, pentru a i se prezenta concluziile raportului de expertiza tehnica. Instanta urmeaza sa se pronunte.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii