Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vasioiu se da in barci, in portul Braila, si are senzatia ca face valuri

Deputatul democrat Horia Vasioiu are, ca orice om, bunele si relele lui. Una din partile rele este ca are probleme cu memoria. Una din partile bune este ca uita numai ce-i convine. Un lucru peste care s-a asternut uitarea, spre exemplu, este portul Braila. In urma cu un an, cind a avut loc transferul de administrare a portului, de la Consiliul Local municipal, la APDM Galati, deputatul Vasioiu si ceilalti democrati cintau in cor Oda bucuriei, si ne asigurau ca manevra portuara este de bun augur pentru Braila. La acel moment, noi, ziaristii, ne-am suparat ca ne iau de prosti, spunindu-ne povesti de adormit copiii, cind noi am trecut de mult de perioada majoratului. A trecut un an, si, acum, Vasioiu si ai lui au schimbat povestea, si-l infiereaza pe primarul Cibu si pe liberalii lui, din a caror cauza si cu al caror concurs a trecut administrarea portului in mina galatenilor. Si noi iar ne suparam ca iar ne ia de prosti, bazindu-se pe faptul ca auzim prost, intelegem greu si uitam repede.
Dupa ce ne-a asigurat, in 2005, ca schimbarea administrarii portului este spre binele Brailei, mai nou, parlamentarul declara in 2006 ca este o pacoste, ca portul trebuie recuperat si ca il doare inima pentru ceea ce s-a intimplat. In 2005 il durea-n fundul curtii, si nici acolo, ba chiar era indignat ca ziaristii nu inteleg subtilitatea manevrei prin care noi ii vom pacali pe vecini, sa bage bani in infrastructura portului Braila, dupa care o sa li-l luam inapoi, cind le va fi lumea mai draga. Si uite asa ne spune Vasioiu in 2006 ca i se rupe ceva din suflet, ori de cite ori ni se mai ia vreo institutie sau vreo bucata de teren, si se da altui judet, in vreme ce acum un an i s-a rupt in paispe ca administrarea portului a fost preluata de catre galateni...
In aceste conditii, nu mai avem curaj sa-l intrebam pe democrat ce crede despre situatia din cartierul Siret, ca, la consecventa de care da dovada, parca vad ca o sa se arate entuziasmat de faptul ca i-am pacalit pe galateni sa bage miliarde si miliarde in judetul Braila, sa ridice blocuri si sa realizeze infrastructura, si sa ne povesteasca ce-o sa le traga el clapa, cind va vorbi cu ministrul Blaga si ne va da inapoi mia de hectare, cu constructiile respective si cu galatenii din ele, cu tot.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii