Mergi la conţinutul principal

Vasioiu cere bani mai multi pentru actorii braileni

Deputatul PD de Braila, Horia Vasioiu, i-a solicitat recent ministrului Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, o majorare de salariu pentru angajatii teatrului "Maria Filotti". Vasioiu a facut aceasta cerere in contextul in care, printr-o Hotarire de Guvern, pe care o considera discriminatorie, s-a majorat deja din vara salariul angajatilor teatrelor din capitala. Mai exact, Vasioiu face referire la Hotarirea de Guvern nr. 854 din 28 iunie 2006, care completeaza HG nr. 281/1993 cu privire la salarizarea personalului din unitatile bugetare: "Noutatea adusa de HG 854 este introducerea literei “i” la articolul 8, ce stipuleaza: salariatii din institutiile publice de spectacole si concerte, prevazute in anexa nr.13, care face parte integranta din prezenta hotarire, aflate in subordinea Consiliului Genaral al Municipiului Bucuresti, pot beneficia de un spor de 25% calculat la salariul de baza, corespunzator timpului lucrat in program normal de lucru pentru activitatea de importanta nationala, la propunerea conducatorului institutiei, aprobata de ordonatorul principal de credite, iar sursele necesare acordarii acestui spor se finanteaza din bugetul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, si anume din venituri proprii si subventii. Nu mai e cazul sa va spun ca in anexa respectiva figureaza 13 institutii de gen, toate din Bucuresti".
Deputatul brailean este de parere ca actorii si restul personalului teatrului brailean merita cu prisosinta o salarizare mai buna: "Ca locuitor al Brailei pot sa va spun ca Teatrul Maria Filotti din municipiu a avut, de-a lungul timpului, o activitate prestigioasa. Cu bani putini, dar cu abnegatie si talent, trupa braileana a pus in scena spectacole de exceptie, apreciate in tara si peste hotare. Nume consacrate, dar si multi regizori tineri, au dat masura talentului lor alaturi de actorii braileni, lucru care s-a vazut in atitea spectacole aplaudate la scena deschisa. Iar acest lucru sint convins ca nu este unul singular. In toata tara sint teatre ce depind de consiliile locale care, la salarizari de mizerie, isi fac cu daruire si succes treaba. In momentul actual, cind trecem printr-o perioada de alienare culturala, putem spune ca teatrele bune din provincie sint adevarate oaze ale spiritului pentru comunitatile pe care le slujesc si ca, fara exagerare, desfasoara, la rindul lor, activitati de importanta nationala. De aceea, consider HG 854/2006 discriminatorie si va rog sa reveniti cu o propunere de crestere salariala, care sa-i inglobeze pe toti cei care produc arta teatrala si spectacole de calitate din intreaga tara".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu