Mergi la conţinutul principal

Vasile Varga: «Poşta Română a devenit agent electoral PSD»

• deputatul PNL Vasile Varga susţine că, în Brăila, poştaşii sunt obligaţi să distribuie materiale electorale pentru PSD, alături de pensiile oamenilor • acesta a afirmat că i se pare inadmisibilă o asemenea abordare din partea partidului aflat astăzi la putere şi că liberalii vor încerca să afle dacă există sau nu un contract care să permită Poştei Române să presteze acest serviciu

 

Deputatul PNL Brăila Vasile Varga reclamă că Poşta Română ar putea comite o ilegalite. Acesta a emis un comunicat de presă în care avertizează asupra faptului că pensionarii din Brăila primesc, pe lângă pensie, şi materiale electorale ale Partidului Social Democrat, cu o săptămână înainte de scrutinul pentru alegerile europarlamentare. Potrivit lui Varga, poştaşii devin extrem de încurcaţi dacă cineva îi întreabă în baza cărui contract fac servicii pentru PSD, iar deputatul consideră că situaţia de la Brăila nu este singulară în ţară. Parlamentarul a mai adăugat că liberalii vor încerca să afle dacă există sau nu un contract care să permită Poştei Române să presteze acest serviciu în mod legal.

“Poşta Română, o instituţie a statului român, a devenit agent electoral PSD. O instituţie de stat, plătită din banii micilor întreprinzători, a marilor companii, a medicilor, avocaţilor, profesorilor, a oamenilor de rând care muncesc, se erijează în distribuitor de materiale de propagandă pentru partidul aflat la putere, în plină campanie electorală. Mii de poştaşi sunt obligaţi, indiferent de opţiunea personală, să răspândească mesajul PSD. Mulţi dintre ei sunt revoltaţi de faptul că pe lângă distribuţia ilegală, trebuie să convingă verbal alegătorii să voteze cu PSD. O disperare a partidului de guvernământ, o ilegalitate, care s-a transformat într-un abuz cras faţă de propriul electorat. O să facem demersuri să vedem dacă există sau nu un contract care să permită ca Poşta Română să facă acest serviciu pentru PSD”, a declarat Varga.

Deputatul a dorit să sublinieze că între Poşta Română şi PSD a fost semnat un contract, în data de 27 martie 2019, care era valabil până la 19 aprilie 2019. Ca mai toate găselniţele electorale, susţine Varga, această mişcare în strategia electorală pesedistă a fost gândită încă înainte de începerea campaniei.

“Sindicatul Lucrătorilor Poştali a semnat acest protocol de colaborare cu PSD, dar din document reiese că viitorul Poştei, precum şi salariile angajaţilor, depind de guvern şi de aceea ar fi fost justificată semnarea unei astfel de înţelegeri cu PSD. Este de presupus că, deşi protocolul a expirat, poştaşii sunt şantajaţi să facă servicii pentru PSD, sub ameninţarea că-şi vor pierde locurile de muncă. Este un şantaj ordinar şi o armă pe care PSD o foloseşte împotriva salariaţilor din sistemul public! PSD şantajează medicii şi profesorii să meargă la miting, îi şantajează pe funcţionarii publici, ia elevii de la şcoală să-l aplaude pe Liviu Dragnea! Un partid care foloseşte instituţiile statului după bunul plac, batjocorind inteligenţa şi bunul simţ al românilor, trebuie să fie sancţionat la urne!”, a mai spus Varga.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro