Mergi la conţinutul principal

Varga consideră discriminatorie «Taxa de intrare în Bucureşti»

• deputatul PNL Brăila Vasile Varga susţine că intenţia Primăriei Capitalei de a introduce o taxă sub formă de vinietă pentru maşinile din afara Bucureştiului şi Ilfov este inadmisibilă • acesta susţine că măsura vine ca să acopere găurile din bugetul local al Primăriei Bucureştiului, manageriat dezastruos în ultimii trei ani

 

Parlamentarul brăilean Vasile Varga consideră că intenţia de a introduce o taxă sub formă de vinietă pentru intrarea în Bucureşti a maşinilor care nu sunt înmatriculate acolo şi în judeţul Ilfov este discriminatorie pentru zeci de mii de români care au treabă în Capitala României. Deputatul PNL a afirmat că noua măsură a primarului Gabriela Vrânceanu Firea este, de fapt, un nou bir pentru cei care sunt nevoiţi să se deplaseze în Bucureşti şi care fac asta de cele mai multe ori de nevoie şi nu de plăcere. 

“Ce vină au brăilenii care trebuie să meargă în Bucureşti pentru anumite servicii medicale? Ce vină au brăilenii care ajung în Bucureşti în căutarea unui loc de muncă, pentru că în judeţul Brăila nu mai au unde munci? Sau ce vină au brăilenii că trebuie să meargă la Bucureşti, la copiii lor, studenţi sau, pur şi simplu, în interes de afaceri?”, a afirmat, indignat, Varga.

În opinia acestuia, noua taxă, ce ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2020, este menită să acopere, în realitate, găurile din bugetul local al Primăriei Capitalei, ca urmare a managementului dezastruos din ultimii trei ani. Proiectul de hotărâre se află în dezbatere publică până pe data de 30 septembrie, iar deputatul liberal Vasile Varga a anunţat deja că speră ca presiunea societăţii civile să fie suficient de puternică pentru a nu întruni votul majorităţii consilierilor locali ai Capitalei.

“Administraţia PSD a cheltuit banii bucureştenilor şi acum vor să bage mâna în buzunarele tuturor românilor. Prin această nouă taxă, zecile de mii de români care merg la Bucureşti repară greşelile Primarului General al Capitalei, Gabriela Firea, care a consumat fără noimă fondurile bucureştenilor. Aşa înţelege PSD să-i protejeze pe români. Au spus mereu că nu vor mări taxele şi impozitele, că nu vor introduce alte taxe, dar, de fapt, sub o formă mascată, pun o presiune din ce în ce mai mare pe veniturile oamenilor, pentru că au ajuns la fundul sacului. Guvernul PSD - ALDE a devenit campion la contractarea de împrumuturi externe la cele mai mari dobânzi de pe piaţa interbancară şi este, pe zi ce trece, tot mai puţin credibil”, a conchis deputatul.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro