Mergi la conţinutul principal

Varga: «Jocurile iresponsabile ale guvernării PSD-ALDE duc la prăbuşirea leului, creşterea inflaţiei şi scăderea nivelului de trai»

• deputatul liberal a ţinut să tragă un semnal de alarmă, susţinând că în tot acest timp Guvernul Dăncilă este preocupat de albirea cazierelor corupţilor

 

Prăbuşirea cursului de schimb leu-euro, care a atins un nou prag istoric, este privită cu îngrijorare de deputatul liberal Vasile Varga. În opinia acestuia, cei mai afectaţi vor fi românii care au angajate credite în moneda europeană, dar nici restul populaţiei nu va fi scutită de surprize neplăcute. În plus, economia românească are de suferit în ansamblul ei, din cauza lipsei de predictibilitate fiscală şi legislativă pe care actualul guvern PSD-ALDE o practică.

“Jocurile iresponsabile ale guvernării PSD-ALDE au dus la prăbuşirea leului, iar efectele le vom resimţi cu toţii. Creşterea economică despre care s-a tot vorbit este doar pe hârtie, realităţile arată altceva. Ne putem aştepta la scumpiri în lanţ, în special la carburanţi, energie electrică şi la alimentele de bază. Explozia euro are întotdeauna astfel de efecte şi duce la creşterea inflaţiei. Puterea de cumpărare va scădea vertiginos, iar populaţia va plăti mai mult pentru bunuri şi servicii. Cei câţiva lei adăugaţi la pensii şi salarii de actualii guvernanţi nu vor face faţă scumpirilor, iar, pe fond, nivelul de trai al românilor va scădea”, apreciază deputatul liberal.

Vasile Varga consideră că Guvernul Dăncilă a fost mai preocupat de albirea cazierelor marilor corupţi şi de transmiterea unor semnale populiste, decât de măsuri economice şi fiscale coerente. Sursa citată a adăugat că lipsa de predictibilitate a creat îngrijorare în rândul investitorilor, inclusiv a celor străini, care se văd nevoiţi să caute alte pieţe. Varga a oferit şi un exemplu, cel al companiei Nestle, care a anunţat că, începând cu luna mai a acestui an, închide fabrica de la Timişoara şi o mută în Ungaria, decizie care lasă 400 de angajaţi români fără locuri de muncă. Ordonanţa 114, dată de Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, la final de an, a sporit considerabil neîncrederea în economia românească, iar aplicarea prevederilor se resimte în deprecierea leului, creşterea inflaţiei şi a ROBOR, şomaj, nivel de trai scăzut. “Modul pompieristic în care acţionează PSD reprezintă o ameninţare la adresa omenilor de afaceri, a firmelor, a investiţiilor şi are un impact negativ major asupra populaţiei. O guvernare incoerentă şi iresponsabilă, care ar trebui să se retragă, pentru că şi-a demonstrat incompetenţa”, este opinia deputatului Vasile Varga.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro