Mergi la conţinutul principal

Varga: «Asistăm la un adevărat boicot al PSD faţă de legea votului prin corespondenţă»

Parlamentarul PNL Vasile Varga s-a arătat extrem de deranjat de faptul că PSD-iştii ignoră total proiectul propus de liberali privind votul prin corespondenţă. Deputatul susţine că iniţiativa legislativă a PNL vine în întâmpinarea nevoii exprimate de cetăţenii români din afara graniţelor României şi a dorinţei de exercitare a dreptului de vot în mod nediscriminatoriu. "Consider că introducerea votului prin corespondenţă este o prioritate, în condiţiile unei prezenţe limitate la urne, la alegerile parlamentare şi prezidenţiale, în cadrul secţiilor de votare din străinătate. Proiectul de lege privind votul prin corespondenţă este unul simplu, funcţional şi care garantează secretul votului, fiind vorba de un vot alternativ, ce nu exclude şi votul obişnuit, prin prezenţa la urne, într-o secţie de votare. Legea este gândită astfel încât alegătorul să nu cheltuiască niciun ban în exercitarea votului. Este un angajament asumat de liberali şi de preşedintele Iohannis, iar în urma consultărilor de la Palatul Cotroceni, de la începutul acestui an, s-a luat decizia adoptării legii, în această sesiune parlamentară. Numai că asistăm la un adevărat boicot al PSD şi al Guvernul Ponta faţă de legea votului prin corespondenţă, ceea ce s-ar traduce printr-o nouă igorare a drepturilor şi nevoilor românilor aflaţi în străinătate", se arată în cadrul unui comunicat de presă emis, ieri, de Vasile Varga.

"Necesitatea votului prin corespondenţă nu poate fi ignorată la nesfârşit de PSD!"

În acelaşi document, deputatul precizează că experienţele negative ale românilor din afara graniţelor de la ultimele alegeri prezidenţiale nu trebuie să se mai repete. "Legea votului prin corespondenţă vine să elimine tocmai aceste neajunsuri, iar PSD are şansa ca măcar în ultimul ceas să mai repare ceva din răul produs oamenilor şi imaginii României. Mai mult, votul prin corespondenţă este o ocazie importantă ca Parlamentul să-şi recapete credibilitatea şi să pună capăt multiplelor abuzuri în domeniul electoral săvârşite de Victor Ponta. Facilitarea unui drept fundamental nu-şi poate găsi niciun motiv raţional pentru a fi împiedicată. Dreptul la vot nu este o lozincă, aşa cum greşit crede premierul Ponta, iar liberalii fac toate demersurile parlamentare posibile pentru adoptarea cât mai rapidă a proiectului. Necesitatea votului prin corespondenţă nu poate fi ignorată la nesfârşit de PSD!", conchide Varga.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro