Mergi la conţinutul principal

Vama Brăila aşteaptă notificările pentru scutirea de accize la gaze

Direcţia Regională Vamală (DRV) Galaţi, având în aria de competenţă şi judeţul Brăila, a anunţat că utilizatorii de gaz natural, cu excepţia consumatorilor casnici, scutiţi din oficiu, pot beneficia de scutire directă de accize pentru gazul natural utilizat în scopuri non-comerciale. Pentru asta trebuie să depună la autoritatea vamală teritorială o notificare specială în acest sens. Astfel, Vama Brăila aşteaptă notificări din partea organizaţiilor de caritate, spitalelor, sanatoriilor, azilurilor de bătrâni, orfelinatelor şi altor instituţii de asistenţă socială, instituţiilor de învăţământ şi lăcaşurilor de cult pentru a beneficia de prevederile HG 196/2014, care completează Normele metodologice de aplicare a Codului Fiscal.
Conform unui comunicat al DRV Galaţi, "modelul de notificare nu are un format tipizat, dar este obligatoriu să conţină datele utilizatorului, informaţii privind activitatea desfăşurată şi cantitatea de gaz natural solicitată în regim de scutire de la plata accizelor".
Pentru judeţul nostru, notificările trebuie să ajungă la Biroul Vamal Brăila (telefon 0239/611.858) strada Vadul Ghencea, nr.6, cod poştal 810550.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro