Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Valeriu Ilie a obtinut primul loc la internationalele de tenis de cimp pentru veterani de la Rm. Vilcea

Anul competitional pentru tenismenul veteran Valeriu Ilie a inceput in aceeasi nota ca si cei precedenti. Braileanul a participat, in perioada 9-12 februarie, la internationalele indoor de la Rm. Vilcea si a reusit sa obtina primul loc la simplu, la categoria de virsta plus 55 ani, din 52 de concurenti.
Fiind cap de serie, Valeriu Ilie a intrat in concurs abia in turul al doilea si s-a impus fara probleme, cu 6-3, 6-2, in fata lui Vasile Bacanu din Slatina. Si in urmatorul tur a incheiat repede conturile, 6-1, 6-2 cu Mihai Trandafir din Rm. Vilcea, singurul meci mai dificil fiind cel din semifinale, pe care l-a cistigat cu 6-3, 6-4, in fata unui adversar foarte tenace, Dumitru Orbanta, din Craiova.
In finala, Valeriu Ilie a cistigat intr-o maniera foarte clara 6-1, 6-1 meciul cu Ionel Talaban, din Slatina.
In proba de dublu, in care l-a avut drept partener pe Mirel Dragoman din Ploiesti, au trecut de primele doua tururi insa au declarat forfait in optimi deoarece jucatorul ploiestean s-a accidentat.
"A fost un turneu puternic, tinind cont de faptul ca la start s-au aliniat 116 tenismeni si foarte bine organizat. Primele tururi s-au derulat la Calimanesti, iar fazele finale la Rm. Vilcea. Ma bucur ca am reusit sa ma impun la simplu si sa acumulez 100 de puncte in clasamentul ATP pentru veterani. Cu siguranta ca si in proba de dublu as fi reusit aceeasi performanta daca partenerul meu, Mirel Dragoman, nu s-ar fi accidentat", declara Valeriu Ilie.
Acesta nu a fost singurul turneu la care a participat tenismenul veteran brailean. El si-a facut debutul in acest an la Cupa "Arcada" de la Galati unde s-a clasat pe locul al doilea atit la simplu, cit si in proba de dublu impreuna cu Ilie Balanescu.
"Efectiv m-a deranjat suprafata de joc. Chiar daca am trecut prin citeva tururi atit la simplu, cit si la dublu nu am reusit sa ma acomodez si s-a creat poate si o stare de indispozitie care mi-a diminuat din randament. Oricum in acest an am acumulat deja 145 de puncte la simplu si sper ca parcursul meu sa fie in continuare la fel de bun. In primul rind imi doresc titlul national la categoria mea de virsta pentru ca in 2005 am fost vicecampion.
Sper sa pot participa la 16 turnee in tara si poate la citeva in Italia, Grecia si Spania. Faptul ca anul trecut am cistigat un turneu la Istanbul poate fi un stimulent pentru mine sa incep sa dau curs si altor invitatii din strainatate", a mai adaugat Valeriu Ilie.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii