Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Valentine's Day transforma iubirea in comert

Chiar daca Valentine's Day e o sarbatoare de import, iar varianta autohtona a acestei zile este Dragobetele, in ultimii ani s-a asimilat si la noi ziua de 14 februarie ca zi universala a indragostitilor. Tinerii in special, dar nu numai, pastreaza aceasta zi ca un prilej potrivit si chiar un pretext pentru a-si exprima sentimentele fata de persoana iubita. Respectata sau nu, Ziua Indragostitilor se apropie, iar cei care o sarbatoresc au iesit sau se pregatesc sa iasa la cumparaturi in cautarea cadoului perfect. Ca aceasta sarbatoare este inteleasa mai mult din punct de vedere comercial si mai putin ca spirit romantic o dovedesc chiar magazinele specializate, dar si standurile cu cadouri din mai marile ansambluri comerciale din oras, care si-au scos de citeva zile marfa la vedere in asteptarea iubaretilor.
La ordinea zilei sint kitchurile, asa-zisele cadouri simbolice, ce includ celebrele inimioare din plus, de diferite marimi, la preturi variind intre 4,5 si 15 lei, jucarii din plus cu logo-ul "I love you" si mai putin "Te iubesc", de la 7 pina la 30 de lei si chiar mai mult, in functie de marime. In gama de produse marca Valentine's mai intra pernite brodate cu mesaje de iubire, brelocuri in forma de inima, portofele, casete muzicale, cupidoni, ingerasi si inimioare din ceramica sau alte materiale care pot fi cumparate la preturi accesibile. Des intilnite sint si suporturile pentru pix, pusculitele de diverse marimi, ceasurile cu mesaje personalizate, culoarea predominanta a tuturor obiectelor fiind rosu.
Pentru cei mai insetati de dragoste... sau nu, oferta mai cuprinde cani viu colorate in forma de inima, la alegere, cu si fara melodie, ce costa, in medie, 12 lei, sau diferite animalute, de la porcusori la alte vietati de ograda, de care sint atirnate pahare cu picior sau sticle inscriptionate cu inscrisuri sau insemne care fac referire la sentimentul de iubire. Comerciantii s-au gindit si la persoanele mai romantice, punind la dispozitie candele si luminari decorative sau recipiente pentru uleiuri aromate, intre 15 si 30 de lei. In rafturi se mai pot gasi corpuri de iluminat sau obiecte de arta decorativa din ceramica, lemn sau metal, acestea, insa, la preturi ceva mai mari. Tot pentru romantici, fotografia celui drag, pusa in rama, reprezenta un cadou de oferit, pretul fiind de 12 lei.
Cele mai ieftine sint felicitarile clasice cu inimioare sau flori, in special trandafiri rosii, ingerasi, animale de plus, pretul acestora fiind intre 1,2 si 3 lei. In schimbul a 5, 6 lei, pot fi cumparate felicitari moderne care mai de care mai haioase, cu mesaje indraznete, unele avind si cip muzical. Vinzatoarea unui magazin specializat in vinzarea de cadouri din oras ne-a declarat ca, deocamdata, brailenii nu au dat navala la cumparaturi pentru Ziua Indragostitilor, dar ca se asteapta in zilele ce urmeaza sa aiba mai multi clienti si, daca se poate, "cit mai indragostiti".
Si cofetariile profita de pe urma acestei sarbatori de import oferind prajituri si torturi in forma de inima ornate cu mesaje personalizate, la fel si florariile care s-au aprovizionat cu flori de toate soiurile si pentru toate buzunarele, iar unele restaurante si baruri din oras se pregatesc sa infrumuseteze interiorul si mesele cu ornamente in stil Valentine's.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii