Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Valentin Preda si-a reconfirmat calificativul de "stapin al brasului"

La editia din acest an a nationalelor Open de natatie de la Pitesti, Valentin Preda si-a demonstrat, inca o data, superioritatea in probele de bras, dar si progresele facute la stilurile mixt si liber.
Sosit in tara pe 4 martie, inotatorul brailean care reprezinta si CSM-ul din Pitesti, a reusit sa se acomodeze rapid cu bazinul de 50 metri si sa obtina cinci medalii de aur si una de argint in probele individuale, dar sa corecteze si doua recorduri nationale.
La individual, Preda a cistigat probele de 50, 100 si 200 m bras, timpii realizati in primele doua 28:49 secunde si, respectiv, 1:02:32 minute constituind si noi recorduri nationale. La 200 m mixt, Valentin Preda a sosit al doilea, dupa constanteanul Razvan Florea, singurul medaliat olimpic din inotul masculin romanesc, dar inaintea colegului de club, Stefan Gherghel.
Inotatorul brailean s-a impus apoi in proba de 400 m mixt, dar si la 50 m liber.
Pe linga cele sase medalii obtinute in probele individuale, el a mai obtinut un titlu cu stafeta 4 x 100 m mixt, proba incheiata cu un nou record national si alte doua medalii de bronz, tot in probele de stafeta.
"M-am simtit foarte bine de data acesta, acomodarea s-a facut rapid si rezultatele au fost cele pe care mi le doream. Acest concurs a fost pentru mine o reusita repetitie inaintea unui concurs foarte important la care voi participa pentru Universitatea din Louisville", declara Valentin Preda.
Pe data de 14 martie, inotatorul brailean s-a reintors in S.U.A. pentru a-si continua pregatirile in vederea Campionatelor NCAA la care s-a calificat in trei probe, 100, 200 m bras si 200 m mixt.
Valentin Preda a fost invitat la acest important eveniment deoarece a avut o evolutie foarte buna in concursul Big East, in care a cistigat toate probele mentionate.
El face parte dintre cei sapte inotatori care s-au calificat ca urmare a rezultatelor obtinute in competitia anterioara, fiind cotat in acest moment cu al doilea timp in proba de 200 m bras.
Invitatia lui Valentin Preda la acest concurs este considerata de catre antrenorul Arthur Albiero drept o alta dovada a succesului pe care universitatea l-a realizat cu inotatorii sai in acest an.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii