Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Valentin Preda a cistigat trei probe individuale pentru Universitatea din Louisville

Dupa cele sapte concursuri consecutive din sezonul regulat, Universitatea din Louisville, "inarmata" cu cei mai talentati inotatori si saritori de la trambulina, a participat la Big East Championships desfasurat la Nassau Country Aquatic Center in East Meadow din New York.
Printre cei mai valorosi sportivi din lotul "Cardinalilor", asa cum se numesc studentii Universitatii din Louisville, prezenti la acest concurs final, s-a numarat si braileanul Valentin Preda, cel care de anul trecut a obtinut o bursa la aceasta universitate.
La fel ca si in celelalte sapte concursuri, Valentin Preda a avut o evolutie foarte buna atit in probele preferate, in care detine recordul universitatii, 100 si 200 yarzi bras, cit si in proba de 200 yarzi mixt, obtinind de fiecare data prima pozitie.
Mai mult, in proba de 200 yarzi bras timpul realizat, 1:56:95 constituie un record al competitiei, si a fost cu 3 secunde mai bun decit cel inregistrat in calificari. In aceasta cursa, Valentin Preda a fost cu doua secunde mai rapid decit ocupantul locului al doilea.
Tinind cont de faptul ca distanta in care s-a inotat se masoara in yarzi, timpii realizati in concurs sint in acest moment de top mondial, la o conversie in metri.
"Sint foarte bucuros ca la prima mea participare la competitia universitara Big East am avut un parcurs foarte bun si acest lucru s-a petrecut si in finala de la New York. Cistigind probele mi-am realizat si cel de-al doilea obiectiv din acest an universitar, accederea la NCAA Campionships, iar timpii realizati imi dau speranta ca as putea obtine locuri foarte bune si in acest ultim concurs din SUA", a declarat Valentin Preda.
La rindul sau, Arthur Albiero, antrenorul principal al sectiei de inot a universitatii, era de parere ca Valentin Preda este pe cale sa devina un inotator performant, de nivel mondial: "Mi s-a parut interesanta cursa de 200 m mixt in care lupta s-a dat intre inotatorul nostru si Pablo Marmolejo, un alt sportiv de calibru. Preda a facut insa o cursa foarte inspirata si a reusit sa-l invinga. Dupa evolutia din Big East, sint convins ca se va numara printre protagonistii competitiei NCAA, pentru care deja timpii sai realizati sint competitivi".

Valentin Preda a fost din nou cooptat in lotul olimpic

Federatia Romana de Natatie a definitivat, de curind, componenta lotului olimpic de seniori pe 2006. Chiar daca nici un reprezentant al cluburilor brailene nu figureaza intre cei 14 inotatori ce vor reprezenta Romania in competitii internationale, Braila este totusi reprezentata de doi inotatori care s-au format si au atins primele culmi ale performantei pe vremea cind activau la Liceul cu Program Sportiv. "Capul de afis" al lotului este campioana olimpica Camelia Potec, iar pe locul al saselea al listei se afla Valentin Preda, gratie rezultatelor sale foarte bune din probele de 100 si 200 m bras. Ambii vor participa in perioada 8-12 martie la Campionatele Nationale Open, de la Pitesti.
In vederea acestei competitii, Valentin Preda va sosi in Romania pe data de 4 martie, urmind sa revina in SUA imediat dupa incheierea competitiei, deoarece trebuie sa se pregateasca pentru concursul NCAA din perioada 23-25 martie.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii