Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Valentin Nemțanu, pe podium la Sinaia

* pilotul brăilean s-a clasat pe locul al treilea la etapa a 5-a a Campionatului Național de Viteză în Coastă, categoria vehicule istorice, clasa 1

 

La etapa a 5-a a Campionatului Național de Viteză în Coastă (CNVC), care a avut loc în weekend-ul trecut la Sinaia, competiție la startul căreia s-au aliniat 62 de piloți din țară, dar și doi străini, un bulgar și un grec, au participat și doi brăileni. Unul a oficiat în calitate de arbitru comisar de traseu în fața Mănăstirii din Sinaia și este vorba despre Pavel Sirius, iar Valentin Nemțanu a fost la această etapă ca pilot, pe o Dacia 1310  TLX. Nemțanu a avut ca de obicei o evoluție bună și în final s-a clasat pe locul al treilea la categoria vehicule istorice, clasa 1 (motoare mici 1300 cmc).

“Din cele două zile de concurs, mare parte a timpului m-am confruntat  cu mai multe probleme mecanice, pe care cu pricepere și cu piesele  de rezervă din asistență le-am rezolvat, în ciuda faptului că mașina nu  a corespuns având mereu ceva împotrivă. Este prima oară când nu a vrut să fim liniștiți și concentrați pe concurs. Cu punctele acumulate în  clasament, am luat o opțiune de a fi pe podiumul de campionat la  final, dar mai sunt trei etape importante pentru acest  sezon. Traseul a fost amenajat pe străzile din Sinaia către Cota 1400 și aici s-a implicat, în toate activitățile, primarul municipiului, Vlad Oprea, care a fost și deschizător de traseu pentru participanți. De asemenea, un mare număr de voluntari a ajutat pentru ca spectacolul sportiv de marcă să fie fară cusur. Din relatările de la fața locului, s-a înregistrat un record de  spectatori pe marginea traseului, pe o vreme minunată, după ce în  2020 nu s-a desfășurat din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus”, ne-a declarat Valentin Nemțanu..
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii