Mergi la conţinutul principal

Vaccinarea începe să bată pasul pe loc la Brăila

* doar despre centrul de vaccinare de tip drive-thru amenajat în parcarea Brăila Mall se poate spune că merge tot mai bine, de la o zi la alta * în  week-end-ul trecut, au ales să de imunizeze aici peste 300 de persoane cu Pfizer și Johnson & Johnson * la celelalte centre de vaccinare din Brăila se observă, însă, o adresabilitate mult mai mică față de zilele dinaintea scenariului verde

 

Centrul de vaccinare de tip drive-thru din Brăila are tot mai mulți vizitatori. Potrivit cifrelor înaintate de Instituția Prefectului, în week-end-ul trecut au ales să se imunizeze aici 341 de persoane, 191 optând pentru serul de la Johnson & Johnson și 150 pentru Pfizer. Cu cel din urmă au fost imunizați și 17 copii cu vârstele între 12 și 15 ani, potrivit prefectului Nicușor Ciocan. Dacă tragem linie, de la deschiderea acestui centru amenajat în parcarea centrului comercial Brăila Mall, aici au fost inoculate circa 1.018 de persoane. 

Vaccinarea a continuat și în cabinetele medicilor de familie, numărul persoanelor imunizate aici ajungând la 1.885, o cifră foarte mică comparativ cu restul județelor. Nici nu e de mirare, însă, pentru că și numărul medicilor de familie implicați în campanie este la fel de mic în Brăila.

Imunizarea a continuat și în spitale și în centrele special amenajate, dar și aici se resimte o scădere semnificativă în ceea ce privește adresabilitatea brăilenilor, cu aproximativ 200 de persoane pe zi mai puține față de zilele dinaintea scenariului verde.

Așa se face că, de la începutul campaniei de imunizare, în județul Brăila au fost inoculate, potrivit datelor puse la dispoziție de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Brăila, peste 81.630 de persoane, din care 38.762 și cu doza a doua.

Partea bună este că numărul cazurilor confirmate zilnic se menține scăzut, marți, de exemplu, fiind semnalate doar patru cazuri noi, din 183 de teste efectuate, numărul total de la începutul pandemiei ajungând la 12.809 de cazuri confirmate oficial cu SARS-CoV2.

Reamintim că în toate centrele de vaccinare, se asigură, mai nou, și imunizarea copiilor de 12 ani și peste, serul disponibil în cazul lor fiind cel de la Pfizer. Platforma permite programarea prin contul părinților, dar nu uitați că este obligatoriu acordul scris al părinților.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro