Mergi la conţinutul principal

Vacanța de primăvară va fi prelungită din 2 aprilie în 4 mai

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că vacanța de primăvară va fi prelungită, astfel încât aceasta să includă Paștele catolic și pe cel ortodox și să se reducă mobilitatea în perioada lunii aprilie, astfel, aceasta va avea loc în perioada 2 aprilie-4 mai.

Durata semestrului al doilea nu va fi prelungită, a mai spus ministrul.

„Observând evoluția epidemiologică din ce în ce mai gravă, corelată cu starea sistemului sanitar, luăm în considerare extinderea perioadei vacanței de primăvară în așa fel încât avantajele să fie următoarele: să includă și sărbătorile pascale catolice și sărbătorile pascale ortodoxe; să permită o micșorare a mobilității pe perioada lunii aprilie, care se anunță ca fiind cea mai dificilă; să permită organizarea examenului de bacalaureat la aceleași date chiar dacă vom fi nevoiți, ca anul trecut, să echivalăm competențele și să organizăm proba de competențe digitale după bacalaureat”, a spus Sorin Cîmpeanu.

“Al patrulea avantaj - să permită încheierea simulărilor pentru Bacalaureat și Evaluarea națională până pe 31 martie, deci să rămână deschise până la 1 aprilie, având avantajul că putem derula toate simulările - clasa a VIII-a , clasa a XII-a, clasa a XIII-a. Se susțin la datele planificate evaluările pentru clasa a IV-a și a VI-a”, a mai spus Cîmpeanu la o dezbatere organizată de Senat pe tema finanțării învățământului superior.

El a adăugat însă că extinderea perioadei vacanței de primăvară are și dezavantaje.

„Bacalaureatul rămâne pe loc, Evaluarea națională ar urma să se organizeze după Bacalaureat, admiterea în liceu tot după Bacalaureat și mai avem evaluarea la clasa a II-a, care era programată în luna aprilie - începea pe 20 aprilie - să fie mutată în luna mai. Deci, punând în balanță avantajele, în primul rând micșorarea mobilității, am încercat să găsim soluția optimă de echilibru pentru a pierde cât mai puțin”, a spus Cîmpeanu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro