• fluviul a depăşit, luni, cu 27 cm cota de inundaţie pe sectorul brăilean, ajungând la o cotă de 637 cm • vestea bună este că, de astăzi, prognozele arată o tendinţă de scădere a debitului fluviului • digurile rămân în continuare sub presiune, dar conducerea SGA Brăila dă asigurări că vor face faţă fără probleme
Dunărea a atins, ieri, o cotă de 637 centimetri la Brăila, având un debit de 13.100 metri cubi pe secundă. S-a depăşit, astfel, cu 27 cm cota de inundaţie, dar, chiar şi aşa, conducerea Sistemului de Gospodărire a Apelor ne-a informat că digurile de pe sectorul brăilean încă rezistă fără probleme la presiunile uriaşe la care sunt supuse. Infiltraţiile şi grifoanele semnalate la sfârşitul săptămânii trecute în zona Insulei Mari a Brăilei erau ţinute sub control, iar altele nu mai apăruseră până ieri.
Vestea bună este că vârful de viitură a fost deja atins, iar de astăzi nivelul fluviului ar putea începe să scadă. “Prognoza indică o scădere a Dunării pentru perioada imediat următoare. Ce va fi peste câteva zile, nu putem şti deocamdată. Noi ţinem sub observaţie în continuare toate sectoarele de dig, pentru a preîntâmpina toate situaţiile nedorite”, ne-a declarat, ieri, Adrian Turiac, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Brăila. Acesta se afla în inspecţie, ieri după-amiază, împreună cu conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, pe sectoarele de dig din zona de sud a Insulei Mari a Brăilei şi ne-a precizat că nu a observat probleme deosebite.