Skip to main content

Uzina "Promex", acoperita in comenzi de lucru pina in mai 2008

Dupa o lunga perioada in care societatii "Promex" i-a mers nu foarte bine, in ultimul timp tot mai multe semnale pozitive razbat din uzina. Cimentarea unor relatii contractuale cu parteneri traditionali sau incheierea de relatii comerciale cu noi clienti renumiti pe plan international, sint doar citeva exemple in acest sens. Asa cum a explicat directorul general al SC "Promex", Costel Spiridon, comenzile de lucru pentru parteneri straini s-au inmultit, peste 85% din activitatea uzinei fiind destinata exportului. "Urmare a prestigiului de care se bucura in fata marilor contractori externi de echipamente complexe pentru metalurgie, industria navala, industria cimentului, “Promex” a continuat sa primeasca comenzi in afara de cele aflate acum in executie sau cele in curs de contractare, situatie in care uzina are asigurat deja capital de productie si pentru primele 5 luni ale anului viitor", a punctat Spiridon. Acesta a subliniat ca pe linga partenerii traditionali ai unitatii, asa cum sint "SMS Demag" - Germania, "Siemens Voest Alpine Clecim" - Franta, "Siemag" Germania, "IHC" Olanda - lider mondial in instalatii de dragare, "Aker" - Norvegia sau "Cemtec" - Austria, in portofoliul de comenzi al uzinei se adauga si nume cu rezonanta, asa cum este cazul "Rolls Royce" - Norvegia sau "Thyssen Krupp" - Germania. "Pentru aceste doua companii cunoscute in domeniul industriei navale, executam echipamente complexe pentru nave, iar “Rolls Royce”, de exemplu, intentioneaza sa ne transforme intr-unul dintre livratorii pe termen lung de astfel de echipamente. De altfel, atit “Rolls Royce”, cit si “Thyssen Krupp” ne-au solicitat rezervare de capital de productie pina in 2009, ceea ce reprezinta un lucru foarte bun pentru noi", a mai spus Spiridon. De asemenea, sursa citata a adaugat ca se afla in negocieri cu diviziile "Liebherr" - lider mondial in constructia de excavatoare - pentru initierea unei colaborari in executarea atit de componente pentru excavatoare, cit si de excavatoare complete.
Important de mentionat este ca in cursul saptaminii viitoare, o delegatie din partea uzinei brailene se va deplasa in India intr-o misiune economica unde va avea intilniri cu reprezentanti ai "Arcelor Mittal Steel" sau "Essar Steel", precum si ai altor combinate metalurgice din India. "Ca o dovada a increderii pe care partenerii nostri o au in noi, ne plaseaza comenzi constind in realizarea unor echipamente de mare complexitate cu un grad riodicat de integrare si precizie. Un exemplu in acest sens il constituie o colaborare cu o firma franceza pentru care realizam prese de indreptat tabla", a incheiat directorul general al "Promex".
Uzina braileana face parte de citiva ani din grupul de firme "Uzinsider" apartinind omului de afaceri Constantin Savu. Anul trecut compania a realizat un profit de 1,44 milioane lei la o cifra de afaceri de aproape 70 milioane lei, clasindu-se pe locul 23 in Top Profit al firmelor brailene.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu