Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Unul dintre autorii atentatelor de la Madrid a cerut azil politic in Ungaria

Unul dintre autorii atentatelor teroriste de la Madrid de la 11 martie 2004, a petrecut citeva luni in Ungaria, unde a cerut azil politic, a relatat, miercuri, cotidianul Magyar Nemzet (MN), citat de MTI.
Abdelmajid Bouchar a fugit din Spania dupa atacurile teroriste care au provocat moartea a 191 de persoane si a traversat teritoriul Frantei, Olandei si Belgiei, unde a reusit sa scape de urmarirea autoritatilor folosindu-se de un nume fals, a relatat Magyar Nemzet, citind publicatia spaniola ABC.
In Ungaria, el a pretins a fi Abdallah Merouan Ali, cetatean sirian, si a depus cerere de acordare a azilului politic, care i-a fost respinsa. El a fost condamnat de un tribunal local pentru sedere ilegala in tara.
"Cind a sosit in Ungaria, folosea un nume fals si nu exista mandat de arestare international emis pe numele lui. Amprentele lui digitale nu figurau in evidenta noastra", a declarat un reprezentant al Autoritatii ungare pentru Siguranta Statului.
Bouchar a petrecut doua luni intr-o tabara de refugiati din Ungaria, apoi a fugit in Serbia, unde a fost arestat in august 2005, precizeaza cotidianul Magyar Nemzet.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii