Mergi la conţinutul principal

Unul din trei candidați din Brăila a depus contestație la Bacalaureat

• după afișarea rezultatelor inițiale (luni, 3 iulie), 567 candidați din totalul celor 1.606 care au susținut examenul au depus contestații • cele mai multe cereri pentru reexaminarea lucrărilor sunt pentru proba de Limba și literatura română (233 contestații)

 

Deși județul Brăila se află pe primul loc pe țară la Bacalaureat, cu cea mai mare rată de promovare în rândul promoției curente (87,3%), mulți liceeni au fost nemulțumiți de notele primite la probele examenului. Potrivit datelor transmise de Inspectoratul Școlar Județean Brăila, din totalul celor 1.606 candidați care au susținut examenul, 567 au ales să depună contestații (35,31%). Cele mai multe cereri pentru reevaluarea lucrărilor sunt la proba de limba și literatura română (233 contestații). La proba obligatorie a profilului s-au depus 163 contestații (99 la istorie și 64 la matematică), iar la proba la alegere a profilului și specializării s-au înregistrat 171, cele mai multe la disciplinele biologie (42) și geografie (41).

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, se vor afișa pe 7 iulie.

După afișarea primelor note, Brăila are o promovabilitate generală (promoția curentă și promoțiile anterioare) de 82,4%, fiind pe locul 2 în ierarhia națională. În rândul promoției curente, promovabilitatea este de 87,3%, cea mai mare din țară, Brăila depășind județul Cluj - 87,2% și Iași - 85,2%. La examen au participat 1.453 elevi, din care 185 au fost respinși, iar 1.268 candidați au reușit să promoveze. De remarcat că 722 elevi din totalul candidaților au obținut medii peste 8. În ceea ce privește promoțiile anterioare, la examen s-au înscris 185 candidați însă doar 153 au susținut probele. Din totalul candidaților prezenți, doar 56 au reușit să obțină media 6, cât era necesar pentru a promova, ceea ce înseamnă o promovabilitate de 37,5%.

Înainte de soluționarea contestațiilor niciun candidat din Brăila nu are media 10 și la nicio unitate de învățământ nu se înregistrează o rată de promovare de 100%.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro