Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Unioniştii brăileni merg la Marea Adunare Centenară de la Chişinău

• evenimentul istoric va avea loc duminică, 25 martie, în capitala Republicii Moldova, unde sunt aşteptaţi peste 100.000 de oameni • joi, la Brăila, are loc lansarea filmului “Unioniştii”

 

“Basarabia e România!” Cu acest mesaj, unioniştii din Brăila vor merge la Marea Adunare Centenară de la Chişinău, care va avea loc pe 25 martie. Evenimentul istoric va avea loc în Piaţa Marii Adunări Naţionale, începând cu ora 12.00, şi sunt aşteptaţi peste 100.000 de români de pretutindeni, care vor cere autorităţilor de pe ambele maluri ale Prutului reîntregirea neamului românesc.

“La împlinirea centenarului Unirii Basarabiei cu România, unioniştii din toată lumea se strâng la Chişinău, la cea mai mare manifestaţie unionistă din istorie #MareaAdunareCentenară, când peste 100.000 de oameni vor fi prezenţi în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Brăilenii se organizează în număr cât mai mare pentru a fi prezenţi alături de fraţii noştri de peste Prut. Plecarea se va face duminică, 25 martie, ora 5:00”, anunţă unioniştii brăileni.

Aceştia au creat un eveniment pe Facebook - Unioniştii din Brăila merg la Marea Adunare Centenară, acolo unde persoanele interesate pot afla mai multe detalii despre acest demers.

Până duminică, brăilenii sunt invitaţi joi, 22 martie, la Crama Terente, începând cu ora 17.15, la lansarea filmului “Unioniştii”, primul film despre militanţii pentru reîntregirea naţională. Filmul ilustrează acţiunile desfăşurate de unionişti în România şi Republica Moldova, barierele de care s-au lovit aceştia, piedicile care li s-au pus, dar şi viitoarele proiecte.

 

Aleşii locali unionişti din Republica Moldova, consultări cu partidele politice din România

În jur de 100 de reprezentanţi ai administraţiei locale din Republica Moldova care au semnat „Declaraţiile de Unire cu România” au început de duminică seria de consultări cu partidele politice de la Bucureşti pe tema soluţiei pentru Republica Moldova. Astfel, primari şi consilieri care şi-au exprimat dorinţa de reîntregire cu ţara prin votul majoritar în Consiliile Locale au avut în Capitală întrevederi cu conducerile partidelor politice.

“Conjugarea eforturilor din partea tuturor formaţiunilor politice, dincolo de disputele partinice şi de acumulare a capitalului electoral, spre realizarea unităţii naţionale, crearea unui spaţiu mediatic şi cultural comun, crearea spaţiului economic comun, urgentarea interconectării celor două sisteme energetice, ajustarea reglementărilor raionale şi locale din Republica Moldova cu reglementările judeţene şi locale din România sunt câteva dintre aspectele abordate în cadrul discuţiilor purtate de aleşii locali din Republica Moldova şi reprezentanţii partidelor politice din România”, se arată într-un comunicat de presă al Platformei Unioniste “Acţiunea 2012”.

Consultările cu formaţiunile politice vor continua şi pe parcursul săptămânii viitoare.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii