Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Unii consilieri judeteni voteaza "in foame"

Circa jumatate dintre consilierii judeteni voteaza "in foame", ca sa le iasa si lor ceva, de pe urma votului. Este opinia vicepresedintelui CJ, Gheorghe Chiru, care a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca multi dintre consilieri nu se multumesc doar cu o bucata de piine, ci vor si cireasa de pe tort, si pentru asta, nu se dau in laturi de a vota orice le dicteaza presedintele CJ Gheorghe Bunea Stancu, indiferent daca sustin o chestiune care contravine constiintei lor. Mai concret, imaginea pe care o are vicele despre consilieri este aceea a ciinilor lui Pavlov, care reactioneaza nu doar salivind, ci si votind, cind presedintele CJ le arata cite o bucata de halca: "Mi-am dat seama ca sint multi acolo, in Consiliu, care judeca, asa cum am mai spus, cu tubul digestiv, cu sistemul digestiv, isi lasa creierul acasa, vin la sedintele CJ si voteaza dupa cum le e foame. Daca Stancu le mai da de “mincare”, voteaza cum le zice el. Asa cum s-a intimplat si in cazul mutarii Bibliotecii Judetene. Si nu e vorba doar de consilierii PSD, care voteaza cum vrea Stancu. Ce, credeti ca numai PSD-ul are senzatia asta de foame? Eu cred ca cei care voteaza asa sint in jur de 50%, desi unii dintre ei nu ar trebui sa accepte asemenea lucruri. Invata poezia de acasa, ii vezi ca vin la sedinta si mai scot si hirtia respectiva - ca e normal, daca nu e ideea ta, e greu sa o tii minte. Si mai ales ca au o calitate de baza: invata greu si uita repede. Citesc ce le spune Stancu. Cred ca dimineata, inainte de sedinta, le da si note pentru ceea ce recita. E jenant, indiferent cit de buni oratori sintem, trebuie sa avem o opinie a noastra. Eu inteleg, exista interese de partid, dar uitati-va la ultimul vot important care a generat polemici: cel cu mutarea Bibliotecii. Oameni de la care ai pretentii, fac parte din elita culturala, si ma refer la profesorul Mortu, pe care nu poti sa-l anulezi ca individ, ca intelectual: tu, care ai fost inspector general de doua ori, votezi impotriva unui act ce tine de cultura, trimiti Biblioteca Judeteana in ghetou?!".

"Cibu e legat prin cordon ombilical la Stancu"

Chiru considera ca, dintre consilierii PSD, nu toti voteaza "in foame", unii o mai fac si de teama lui Gheorghe Bunea Stancu: "O parte dintre ei voteaza din motive de teama, nu pot sa iasa din rind, ca Stancu le umbla la afaceri, le umbla la familie, ca asa se procedeaza. El apasa pe niste resorturi, pe niste butoane, si sint anihilati. Iar oamenii nu au taria de a reactiona la asemenea lucruri". Cit priveste consilierii PRM, vicele ii baga pe toti in aceeasi oala: "Acolo e proportia de 100%, se voteaza in foame". Pe consilierii PNL nu-i prea intelege Chiru: "Aici e problema. Ii inteleg, sint oameni de afaceri, au conexiuni in lumea afacerilor, sint legati de avize, de primar. Ce are primarul cu acest CJ? Conexiuni directe. E legat prin cordon ombilical la Stancu. Stancu scoate cordonul sau il conecteaza la el si, in functie de asta, Cibu “a decedat mortal”. E vorba de un cordon economic. Ce, credeti ca mai merge Eugenia la programul “Lapte-corn”? Nu mai merge!". Chiru este mai blind cu consilierii PD, alaturi de care, de multe ori, ii face opozitie presedintelui Stancu: "Au avut ezitari mari si pe mine m-au surprins si chiar m-au dezamagit, dar pe parcurs, se pare ca a intrat Vasioiu in ei si i-a mai instruit. La momentul de fata, ei nu voteaza in foame, poate isi rezolva problema in alta parte, la Consiliu i-am vazut batosi".
Chiru a incheiat declarind ca alesii locali la care face referire sint minati de "sentimente africane, pentru ca aia sufera, saracii, din cauza malnutritiei".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii