Mergi la conţinutul principal

Uniforme noi, pentru un plus de prestanţă a Poliţiei Locale

• echipamentele pentru primăvară-vară au intrat în dotarea poliţiştilor în luna august, fiind livrate de o firmă din Galaţi şi una din Brăila • la prima vedere, acestea par a fi făcute din materiale de bună calitate, având o croială deosebită, ce ar putea să le dea mai multă prestanţă agenţilor • cu toate acestea, există în rândul poliţiştilor locali nemulţumiri legate de calitatea noilor echipamente • nemulţumiţii şi-au spus păsurile într-o sesizare adresată redacţiei noastre, pe care, însă, n-au semnat-o, dând-o anonimă

 

Poliţia Locală Brăila a achiziţionat recent ţinute de primăvară-vară pentru agenţi. Este vorba despre scurte de vânt dintr-un material special - poliester laminat, imper-respirabil, pe trei straturi - şi pantaloni din tercot. S-au luat 141 scurte de vânt, de culoare neagră, pentru toţi agenţii, cu excepţia celor de la Compartimentul Rutier, care au vestoane de culoare galbenă. Au fost achiziţionate, de asemenea, cămăşi cu înscrisurile Poliţiei Locale, materialul din care sunt făcute acestea având în compoziţie 55% bumbac şi 45% poliester. În total, au fost luate 181 de cămăşi cu mânecă scurtă, pentru toţi angajaţii Poliţiei Locale.

Firmele care au confecţionat echipamentul au fost stabilite printr-o licitaţie publică, pe criteriul preţ-calitate. Pentru vestoane şi pantaloni, câştigătorul licitaţiei a fost firma “Adina” SRL Galaţi, care lucrează sub marca Invictus, iar suma alocată de Poliţia Locală s-a ridicat la 49.278 lei. Cămăşile au fost livrate de firma brăileană “Fila Conf” SRL, pentru suma de 12.358 lei.

Licitaţia a fost organizată în luna mai, iar echipamentul comandat a ajuns la Poliţia Locală în luna august.

Nu toată lumea a fost mulţumită, însă, de noile ţinute. O sesizare primită pe adresa redacţiei noastre încearcă să atragă atenţia că nu s-a făcut treabă de calitate. “Referitor la ţinuta noastră, este sub orice critică, deşi s-au luat măsuri de la o firmă din Galaţi, cămăşile ne sunt scurte, emblemele strâmbe, gecile cu buzunare pe invers prea strâmte, unele scurte altele lungi, pantaloni cu turul mare...”, se plâng autorii reclamaţiei, care însă nu şi-au dat numele, lăsând sesizarea anonimă.

Referitor la aceste plângeri, conducerea Poliţiei Locale a evitat, în primă instanţă, să dea o replică. “Nu vreau să intru în polemici cu cei care fac tot felul de sesizări anonime, fără a-şi asuma acuzaţiile formulate”, ne-a declarat directorul Georgică Tănase. Totuşi, pentru a arăta că achiziţia de echipamente s-a făcut cât se poate de legal şi corect, acesta ne-a pus la dispoziţie informaţiile referitoare la firmele care au câştigat licitaţiile şi sumele la care s-au făcut achiziţiile de echipamente. Directorul Tănase a mai precizat că produsele livrate de firmele în cauză au întrunit toate criteriile de calitate, fiind doar câteva situaţii în care echipamentele nu s-au potrivit. “Fabricile lucrează pe mărimi standard, iar în unele situaţii a fost nevoie de mici ajustări, pentru persoanele mai corpolente sau mai slabe. Am avut grijă totuşi să introducem o clauză în contract, astfel încât firmele în cauză să remedieze în cel mai scurt timp deficienţele apărute, lucru care s-a şi întâmplat”, a mai spus directorul Tănase. Potrivit conducerii instituţiei, doar opt vestoane şi 16 pantaloni ar fi avut nevoie de ajustări.

Ce-i drept, faţă de vechile echipamente, cele noi par a avea o calitate net superioară, din punctul de vedere al materialelor folosite dar şi al croielii, aspecte ce ar putea da un plus de prestanţă agenţilor ieşiţi pe teren. Există, însă, detalii care, din câte se vede, nu sunt pe placul unora dintre agenţi. De exemplu, buzunarele scurtelor sunt, într-adevăr, prea strâmte, astfel că nu pot fi ţinute prea multe lucruri în ele. Pe de altă parte, prin felul în care au fost ataşate, îi descurajează pe cei care sunt obişnuiţi să meargă pe stradă cu mâinile în buzunare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro