Mergi la conţinutul principal

Un week-end fierbinte: peste 300 de amenzi și 283 de șoferi testați

• în noaptea de 30 spre 31 martie, în intervalul orar 18:00-02:00, polițiști au desfășurat o razie de amploare, pentru prevenirea producerii unor agresiuni în stradă și combaterea consumului de droguri • au fost legitimate 174 de persoane, controlate 152 de vehicule și testați 133 de șoferi cu aparatele din dotare • o șoferiță din Movila Miresii a băut serios și apoi s-a urcat la volan duminică, au fost aplicate 60 de sancțiuni contravenționale și s-au efectuat  150 de testări cu aparatele din dotare • a fost depistat un brăilean care figura  în Registrul Național Automatizat, privind comiterea de infracțiuni sexuale

 

Structurile Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Brăila acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune.
Sâmbătă, î
n cele 24 de ore, polițiștii au acționat la nivelul întregului județ pentru a preveni faptele antisociale și au intervenit la 54 de evenimente, dintre care 37 au fost sesizate de cetățeni prin apel de urgență 112. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 276 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 75.000 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 8 de permise de conducere și au ridicat 4 certificat de înmatriculare. În cadrul acțiunii Blocada, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate”, au precizat lucrătorii din cadrul IPJ Brăila.
În noaptea de 30 spre 31 martie, în intervalul orar 18:00-02:00, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brăila au desfășurat o razie de amploare, pentru prevenirea producerii unor evenimente de tulburare a ordinii și siguranței publice, pentru prevenirea și combaterea consumului de droguri. Astfel, au fost legitimate 174 de persoane, controlate 152 de vehicule și testați 133 de șoferi cu aparatele din dotare.
Au fost aplicate 65 sancțiuni contravenționale pentru neregulile constatate în valoare de 16.700 de lei.


O femeie din Movila-Miresii s-a urcat la volan sub influența alcoolului
În cadrul acțiunilor de sâmbătă noaptea, mai exact la ora 21:00, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Brăila au oprit în trafic o femeie de 42 de ani, din comuna Movila-Miresii, în timp ce conducea autoturismul pe raza localității de domiciliu.
Potrivit polițiștilor, aceasta a fost testată cu aparatul etilotest, iar rezultatul a indicat o valoare de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condusă la spital pentru recoltarea de mostre biologice. Pe numele acesteia a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
De asemenea, în intervalul orar 22:00-03:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au organizat și desfășurat o acțiune de tip blitz în municipiu, pentru reducerea riscului rutier, prevenirea accidentelor rutiere și depistarea persoanelor ce conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.
Au fost legitimate 104 de persoane, controlate 95 de vehicule și testați 80 de șoferi cu aparatele din dotare. În acest context au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.960 de lei, conform O.U.G. nr.195/2002, au mai spus polițiștii.
Echipajele din cadrul IPJ Brăila vor continua să acționeze pe raza județului pentru prevenirea oricăror evenimente rutiere și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică!

 

30 de amenzi pentru opriri neregulamentare ale șoferilor, în cursul zilei de duminică

La data de 31 martie, în intervalul orar 06:00-14:00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune pentru prevenirea reducerea riscului rutier, depistarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive și pentru combaterea opririlor/staționărilor neregulamentare. Au fost aplicate 60 de sancțiuni contravenționale pentru neregulile constatate în valoare de 14.850 de lei, dintre care 5 pentru alcool, 30 pentru opriri neregulamentare, 6 pentru abaterile pietonilor și restul pentru alte abateri. Au fost efectuate  150 de testări cu aparatele din dotare”, au spus polițiștii. 

În cadrul acțiunilor, la ora 23:40, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brăila - Biroul Rutier au oprit în trafic un tânăr de 24 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un autoturism pe Șoseaua Buzăului. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero. A fost testat și cu aparatul drugtest, au rezultat indicii cu privire la o posibilă prezență a substanţelor psihoactive. Persoana a fost condusă la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În cauză a fost întocmit dosar penal.

Duminică, în intervalul orar 09:00-12:30, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brăila sprijiniți de jandarmi și poliție locală au acționat în sistem integrat în zona piețelor din municipiul Brăila și a centrelor comerciale, în scopul prevenirii faptelor antisociale, prevenirea infracțiunilor stradale, depistarea infracțiunilor privind pescuitul și acvacultura precum și pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor.  Au fost legitimate 45 de persoane, au fost controlate 25 vehicule și aplicate 9 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.590 de lei.

 

Depistarea unui bărbatul înscris în Registrul Național Automatizat, privind comiterea de infracțiuni sexuale

La ora 08:40, polițiștii au verificat în trafic un șofer care oprise autovehiculul în zona indicatorului Oprirea Interzisă pe Șoseaua Râmnicu-Sărat. Fiind legitimat, s-a stabilit că este vorba de un bărbat de  36 de ani, din Brăila. După verificarea în aplicația eDAC, aplicația a returnat HIT pozitiv, în sensul că bărbatul în cauză figura înscris în Registrul Național Automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale fiind emisă o alertă pe numele său. A fost condus la sediul Poliției Municipiului Brăila pentru  luarea măsurilor legale”, au tarnsmis reprezentanții IPJ Brăila.

 

Un nou sistem de verificare a documentelor de identitate

Potrivit polițiștilor, începând cu data de 31 martie 2024, în contextul aderării României la spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime, a fost operaționalizat la nivel național, un nou sistem de verificare a documentelor de identitate.
Prin utilizarea de dispozitive mobile de tip tabletă sau telefon mobil, se realizează o scanare a documentului prezentat de persoana verificată (carte de identitate, pașaport), aplicația eDAC comparând în timp real datele prezentate cu cele existente atât în bazele de date ce aparțin autorităților române cât și cele ce țin de spațiul Schengen. ”Subliniem că datele personale care sunt afișate pe aceste dispozitive  beneficiază de toată protecția oferită de aplicatiile utilizate de instituțiile abilitate.
Important de precizat este ca datele nu sunt stocate pe aceste dispozitive. Fiecare patrulă din structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale dar și poliție transporturi are la dispoziție, pe lângă celelalte mijloace tehnice din dotare, și un telefon mobil sau o tabletă de serviciu de pe care accesează în mod securizat aplicația eDAC. Pot fi efectuate verificări atât în ceea ce privește documentele de identitate sau de identificare emise de autoritățile române, cât și privind cele emise de alte state, în cazul persoanelor cu cetățenie străină”, au explicat oamenii legii.
Polițiștii vor continua să acționeze pe raza județului pentru prevenirea oricăror evenimente rutiere și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro