Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un transport cu materiale nucleare a trecut, ieri, pe linga Braila

Un convoi de barje incarcat cu combustibil nuclear a tranzitat, joi, Dunarea pe raza judetului Braila, in drum spre Centrala Kozlodui din Bulgaria. Reprezentantii autoritatilor portuare au precizat ca transportul se face cu convoiul de barje "Perva Atoma", convoiul fiind insotit de impingatorul "Vasil Brumev" si vine de la Ismail, din Ucraina, pe barje fiind containere speciale incarcate cu material nuclear. "Nu este primul transport de acest tip, numai in ultimii 3 ani au fost 7 sau 8 astfel de transporturi. Este vorba despre combustibil nuclerar care vine de la Ismail si urmeaza sa ajunga la
Kozlodui. Noi am monitorizat acest transport, iar la ora 16,05 el se afla in dreptul localitatii Chiscani. Convoiul circula cu 12-15 km/h", ne-a informat, ieri dupa-amiaza, Vladut Branza, capitan-sef al Capitaniei Portului Braila.
Convoiul a intrat, ieri dimineata, in zona de jurisdictie a Capitaniei Galati, iar ieri dupa amiaza intra in jurisdictia Capitaniei Cernavoda.
Pe toata durata tranzitarii apelor romanesti, convoiul de barje este insotit de salupa romaneasca "Ianca". Reprezentantii autoritatilor portuare din Constanta au precizat ca transportul nuclear este avizat de Consiliul National de Control al Activitatilor Nucleare.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii