Mergi la conţinutul principal

Un student de 19 ani vine cu proiecte interesante pentru tinerii brăileni

• brăileanul Gabriel Ion vine cu o ofertă atractivă: cursuri de dezvoltare personală şi profesională gratuite, conferinţe de tip TEDx, consiliere gratuită pentru accederea la facultăţi din străinătate • acestea sunt doar câteva dintre proiectele pe care vrea să le implementeze şi invită cât mai mulţi tineri să i se alăture • primul proiect, un curs gratuit de leadership, va fi lansat sâmbăta aceasta, la Bibliotecă • “îmi doresc să îi ajutăm pe tinerii brăileni să îşi clădească un viitor mai bun şi acest lucru e posibil doar prin reuniunea noastră ca şi comunitate de tineri”, spune Gabriel

 

Cursuri de dezvoltare personală şi profesională gratuite, conferinţe de tip TEDx, cursuri de oratorie şi debate, proiecte ErasmusÂ, proiecte Model United Nations/Model European Union, tabere şi excursii sau consiliere gratuită pentru facultăţile din ţară şi străinătate. Acestea sunt doar câteva dintre proiectele ce se adresează tinerilor brăileni şi urmează să fie implementate în perioada următoare în oraşul nostru cu sprijinul Forumului Tinerilor din România.

Cel care a venit cu ideea acestor activităţi este Gabriel Ion, un tânăr brăilean de 19 ani, student la Bucureşti, care de mai bine de 8 ani se implică activ în diferite organizaţii locale, naţionale sau internaţionale şi a reuşit să facă din voluntariat un mod de viaţă. 

Primul proiect ce va fi demarat de Gabriel se numeşte “Inspire Others-Be a Leader” şi constă într-un curs de leadership ce se adresează tinerilor cu vârste între 14 şi 25 de ani. Prin acest curs de formare, participanţii au ocazia să afle ce înseamnă să devii un lider, cum te poţi implica în societate şi cum poţi schimba în bine anumite probleme de care te loveşti în viaţa de zi cu zi. De asemenea, cursanţii se vor descoperi pe ei şi îi vor inspira pe alţii.

Prima întâlnire din cadrul proiectului va avea loc sâmbătă, 24 martie, la ora 13:00, la Biblioteca “Panait Istrati” din Brăila (sala Fănuş Neagu, etaj 3). Înscrierile se fac online, formularul de înscriere fiind disponibil la Inspire Others-Be a Leader. Mai multe detalii găsiţi pe pagina de Facebook Forumul Tinerilor din România.

Deşi are doar 19 ani, tânărul Gabriel Ion a acumulat o vastă experienţă în ceea ce priveşte voluntariatul. De-a lungul timpului a fost voluntar la mai multe ONG-uri din Brăila (Crucea Roşie, Bibliotecă) şi în mai multe proiecte (Brăila 2021- Capitală Europeană a Culturii, “Redescoperă Brăila”, GrowWinter Brăila). A fost manager general al Proiectului internaţional “Frame your outlook”, care a reunit participanţi din 16 ţări ale lumii, proiect ce a avut ca finalitate realizarea unor audiobook-uri pentru persoanele ce suferă de autism. De asemenea, tânărul s-a implicat în numeroase proiecte Erasmus. În prezent este ambasador al Dialogului Structurat cu TINErii Brăila şi Galaţi în cadrul Federaţiei Forumul Tinerilor din România, iar din iunie 2017 este coordonator regional al Reţelei de Ambasadori ai Dialogului Structurat cu TINErii din cadrul Forumului Tinerilor din România, ce îşi desfăşoară activitatea sub egida Grupului Naţional de Lucru al României, coordonat de Ministerul Tineretului şi Sportului.

“Voluntariatul e un mod de viaţă, e un cadru în care te dezvolţi personal, profesional şi educaţional, un cadru în care îţi formezi personalitatea, te maturizezi, te responsabilizezi şi te minunezi de lucrurile pe care le faci împreună cu echipa, deoarece în voluntariat nu există EU sau TU, ci doar NOI. Am ales să rămân în ţară şi să mă întorc acasă, la Brăila, deoarece îmi doresc să îi ajutăm pe tinerii brăileni să îşi clădească un viitor mai bun şi acest lucru e posibil doar prin reuniunea noastră ca şi comunitate de tineri, după motto-ul «Fii schimbarea pe care o vrei în lume!»“, ne-a declarat Gabriel.

În cadrul oricărui eveniment sau proiect în care se vor implica tinerii brăileni, indiferent de organizaţia care îl implementează, participanţii vor primi diplome în baza legii voluntariatului.

Pentru mai multe despre toate proiectele ce urmează a fi implementate puteţi afla la numărul de telefon al lui Gabriel Ion: 0751428544.

 

Tânărul brăilean este promotor pentru democraţia europeană

Gabriel a fost ales promotor pentru democraţie europeană, în cadrul proiectului “Promotori pentru democraţie europeană” coordonat de Biroul Parlamentului European în România, alături de partenerii săi: Ministerul Tineretului şi Sportului, Asociaţia Pro Democraţia şi Group of the European Youth for Change. Acest proiect ajuns la ediţia a patra îşi propune să implice în fiecare an câte 30 de tineri în promovarea democraţiei şi a valorilor care îi unesc pe cetăţenii Uniunii Europene.

În acest context, la Brăila, în luna mai, când se sărbătoreşte şi Ziua Europei, va fi implementat un proiect ce va cuprinde două părţi. Prima parte va fi o sesiune de informare despre instituţiile Uniunii Europene şi o cafenea publică unde vor participa autorităţile locale. Iar partea a doua va cuprinde o simulare a şedinţelor Parlamentului European şi altor instituţii ale U.E. Astfel, tinerii vor pune în aplicare ceea ce au învăţat din cadrul sesiunii de informare şi vor putea înţelege cum funcţionează sistemul politic decizional, fiind chiar ei înşişi parte din această acţiune.

“Mă bucur enorm că îi voi reprezenta pe tinerii brăileni în cadrul acestui proiect şi îmi propun să punem bazele unei comunităţi informate şi implicate, unde tinerii să creadă cu tărie în drepturile şi şansele pe care le au”, ne-a spus Gabriel Ioan.

Până atunci, pe data de 4 aprilie, în parteneriat cu American Councils şi Biblioteca Judeţeană din Brăila, vor fi organizate o serie de evenimente la care sunt aşteptaţi să se înscrie voluntari, la următoarea adresă:  http://americancouncils.ro/44pentruprieteni/braila/

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro