Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un sistem "inteligent" de securitate va fi testat la Londra

Un nou sistem de securitate destinat retelei publice de transport, calificat drept "inteligent" pentru ca permite detectarea substantelor explozibile si a comportamentelor suspecte, va fi testat, incepind de joi, intr-o gara londoneza, relateaza AFP.
Testele, care vor dura o luna, vor fi efectuate pe linia Heathrow Express, care deserveste aeroportul Heathrow (vestul Londrei), cu plecare din Paddington (nord-vest).
Sistemul prezentat miercuri este format dintr-o camera de supraveghere calificata drept "inteligenta", pentru ca declanseaza o alarma daca observa un comportament suspect. De asemenea, mai exista un scanner cu unde milimetrice programat pentru detectarea armelor sau substantelor explozibile. Pasageri alesi la intimplare vor fi solicitati sa participe voluntar la teste.
Daca sistemul se va dovedi eficient, Guvernul intentioneaza sa-l extinda la alte gari din Londra si poate la metrou, chiar daca a avertizat ca securitatea in transportul public nu va putea fi niciodata la acelasi nivel ca cea de pe aeroporturi.
Teroristii care au comis atacurile de la 7 iulie s-au intilnit in statia King's Cross, nordul Londrei, inainte de a se desparti pentru a indeplini misiunile ucigase, soldate cu 56 de morti.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii