Mergi la conţinutul principal

Un singur ofertant pentru licitaţia de la «Braicar»

Comisia de licitaţie de la "Braicar", cea care se ocupă de achiziţia publică a şapte autobuze pentru transportul în comun, a încheiat prima fază a procedurii, în sensul că a deschis singura ofertă depusă şi a declarat-o eligibilă. Cu menţiunea că nu s-a deschis încă şi oferta financiară. Este vorba despre oferta depusă de "Anadolu Automobil Rom", importatorul unic în România al vehiculelor comerciale produse de Isuzu în Turcia, în cadrul "Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi Ve Ticaret" A.S. (AIOS). Subsidiara din România a obţinut omologarea de tip în ţara noastră pentru modelul de capacitate medie "Isuzu Turquoise", vehicul care a devenit lider de piaţă pe segmentul transportului interurban şi turistic.
Cu privire la această achiziţie, potrivit anunţului publicat în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) este vorba despre un lot de 7 autobuze noi, care vor suplimenta parcul auto al companiei. Valoarea de pornire a licitaţiei este de 3,225 milioane de lei fără TVA, adică echivalentul a aproape 730.000 euro.
Înainte de a lansa această licitaţie, mai precis în cursul lunii iulie, Consiliul Local Municipal a aprobat o majorare de capital la "Braicar" cu exact suma necesară plăţii acestei tranzacţii. Măsura a venit după ce în 2012 Primăria Brăila a atribuit, tot prin licitaţie publică, un contract de achiziţie a unui lot de 10 autobuze companiei BMC de la care mai cumpărase şi în trecut astfel de maşini. Numai că, surpriză, după perfectarea actelor fabrica din Turcia a companiei nu a reuşit să onoreze contractul, livrând cu mare greutate şi îndelungi insistenţe, doar 2 maşini. Într-un final, Primăria a reziliat contractul cu turcii de BMC (British Motor Corporation). De altfel, în şedinţa de mâine a Consiliului Local Municipal se va pune în discuţie o nouă majorare de capital a SC "Braicar" prin aport în natură cu valoarea de inventar a acestor 2 autobuze marca BMC, undeva la puţin peste 1 milion de lei. Dacă va fi aprobat acest proiect de hotărâre şi după perfectarea actelor subsecvente, compania va avea un capital social în valoare de 7,32 milioane de lei, aparţinând în totalitate CLM Brăila ca fondator al societăţii comerciale.
De remarcat că SC "Braicar" se poate lăuda că în 2012, pentru prima dată după foarte mulţi ani, a ieşit pe profit. Datele de bilanţ pe anul trecut arată că societatea a realizat o cifră de afaceri de 18,83 milioane, în urcare cu 2 milioane faţă de 2011, iar la final a rezultat un profit net de 3,07 milioane de lei. În 2011 unitatea raportase o pierdere de 1,74 milioane de lei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro