Mergi la conţinutul principal

Un singur drum județean impracticabil. Probleme la Galbenu, înspre Buzău, unde o porțiune de drum încă e blocată, iar autoritățile brăilene spun că cei de la Buzău ar trebui să intervină

Duminică, la ora 16.00, un singur drum județean brăilean mai era închis, ca măsură preventivă, din cauza sulurilor de zăpadă de pe carosabil. Este vorba despre DJ 203 A: limita judeţului Buzău - Plăsoiu - Câineni Băi - Vişani - Drogu - Zamfireşti – Galbenu. În localitatea Galbenu, mai mulți șoferi sunt nemulțumiți că nu se poate circula pe DJ 203 spre județul Buzău. ”Singurul drum care leagă Brăila de Buzău prin Galbenu -5km- e de peste 4 ore blocat! Așteapta oamenii în mașini, nici Salvarea nu ajunge...buzoienii refuza să desfunde si drumul asta...este doar un utilaj pus la dispoziție de Primăria Galbenu...”, spun oamenii. Conducerea Consiliului Județean ne-a transmis că drumul respectiv este în jurisdicția județului Buzău, deci nu se poate interveni cu utilajele aflate la dispoziția autorităților brăilene. ”De la Galbenu spre Râmnicu Sărat nu se poate circula momentan și este o problemă, pentru că pe acolo se face aprovizionarea localității cu pâine și alte produse de bază. Din păcate, sectorul de drum respectiv nu este în jurisdicția noastră. Porțiunea care depinde de noi a fost deszăpezită. Acum ne concentrăm pe DJ 203A, Galbenu - Drogu - Visani - Câineni, care este ultimul drum județean rămas închis deocamdată. Problema este că și pe celelalte drumuri care au fost dezăpezite se formează din nou suluri de zăpadă pe carosabil, din cauza vântului”, ne-a declarat vicepreședintele CJ Ionel Epureanu, aflat pe teren în momentul discuției cu reporterul nostru.
   

Conform situației transmise de ISU Brăila, la ora 16.00, cu circulația îngreunată, pe un singur sens, în condiții de iarnă erau următoarele drumuri județene:
- DJ 202A: Gulianca - Salcia Tudor - Ariciu - DJ 202D;
- DJ 202 B: Latinu - Gurguieţi - Sihleanu - Scorţaru Nou - Gemenele – Movila Miresii - Ţepeş Vodă – Urleasca;
- DJ 202 D: DJ 202B (Scorţaru Nou) - Mihail Kogălniceanu - Boarca - Racoviţa - Custura - Gradiştea - DN 22;

- DJ 202 G: Salcia Tudor - DJ 202 A;
- DJ 202 H: Gradiştea - Ibrianu – Maraloiu;
- DJ 203: limita judeţului Buzău – Galbenu – Sătuc – Jirlău – Făurei – Brateşu Vechi - Ulmu - Vultureni - Scărlăteşti - Dudescu - Zăvoaia – Însurăţei;
- DJ 203 J: Jirlău - limita judeţului Buzău;
- DJ 203 N: DN 2B (Surdila Greci) - limita judeţului Buzău (km 3+473) – limita judeţului Buzău (km17+773) - Jugureanu - Ulmu (DJ 203);
- DJ 203 P: Cireşu – Vultureni;
- DJ 203 R: Ulmu (DJ 203 N) - Cireşu - Batogu - Ioneşti - Lişcoteanca - Valea Călmăţuiului - DN 21;
- DJ 203 S: Surdila Găiseanca (DN 2B) – Făurei;
- DJ 211: limita judeţului Ialomiţa - Roşiori - Tătaru - Dudeşti - Dudescu - Zăvoaia  - Bordei Verde - Ianca (DN 2B);
- DJ 211 A: Bordei Verde - Viziru - Cuza Vodă;
- DJ 211 B: Tătaru (DJ 211) - Bărăganul - Victoria - Mihai Bravu;
- DJ 211 C: Tătaru (DJ 211) - Colţea - Chichineţu - Ciocile (DC 28);
- DJ 211 D: Roşiori - Florica – Colţea;
- tronsonul DJ 212: Chiscani - Tichileşti - Gropeni - Tufeşti;
- DJ 212 A: Brăila – Măraşu;
- DJ 212 B: DJ 212 A – Frecăţei;
- DJ 212 C: DJ 212 - Stăncuţa - Dunăre – Bac;
- DJ 221: Cazasu (DN 22) - Mărtăceşti - Romanu - Găvani - Gemenele - Râmnicelu - Constantineşti - Şuţeşti – Ianca;
- DJ 221 B: Brăila - Baldovineşti – Vădeni;
- DJ 221 C: DN 23 - Siliştea - DJ 221;
- DJ 225 A: limita judeţului Galaţi - Cotu Mihalea - Cotu Lung - Muchea - Romanu - Scorţaru Vechi - Traian - Silistraru - Unirea - Gropeni - Dunăre Bac.
Se acţionează pe diferite sectoare de drumuri județene cu 22 mijloace (autobasculantă cu lamă și răspânditor, încărcător frontal, autogreder, buldoexcavator) și s-au împrăștiat 200 tone material antiderapant (nisip și sare)

Pe drumurile naționale se menține închisă circulația rutieră pe DN 22 -Brăila - limită cu județul Buzău, și DN 23 Brăila - limită cu județul Vrancea. Pe celelalte drumuri naționale se circulă în condiții de iarnă. Se menține restricția traficul rutier cu masa totală maxim admisă peste 7,5 tone pe DN 22B – dig Brăila - Galați. S-a intervenit cu 12 utilaje (autobasculante cu lamă şi răspânditor) pe toate drumurile naționale. Din teren vin totuși reclamații că intervențiile nu se fac cum ar trebui. Astfel, un cititor ne-a transmis că a observat pe DN 22, între Cazasu și Tudor Vladimirescu, utilaje care patrulau cu lama ridicată, fără a da zăpada de pe carosabilul pe care se circula în condiții foarte grele... O situație similară ne-a fost semnalată și de pe drumul județean dintre Tichileși și Gopeni.

Toate localitățile sunt alimentate cu energie electrică.

    Echipaje ale ISU au intervenit pe timpul nopții și în această dimineață pentru degajarea a șapte copaci (crengi de mari dimensiuni) căzuți, din cauza cantităților mari de zăpădă de pe aceștia, în parcări și pe străzi din municipiu. Nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro